torstai 21. syyskuuta 2017

Dirhami sadam Viro

Kun Vormsin saari oli koluttu, oli aika jatkaa matkaa kohti Dirhamia. Paikka on meille tuttu entuudestaa, sillä olemme käyneet siellä aikaisemmin kaksisin kertaa, jopa samana kesänä (2012). Syy kahden kerran vierailuun tuolloin oli, että sataman terassilta sai todella hyvää tom kha kai keittoa. Vaan mitä kuului Dirhamiin nyt?
Itse satama oli jotakuinkin samanlainen kuin ennen. Kanakookos keiton lisäksi meidän venekuntaa viehättää Dirhamin upea hiekkaranta. Se on pitkä kuin nälkävuosi ja ennen kaikkea lapsiystävällinen. Ranta on pitkään tosi matala. Satama on hyvin suojaisa kaikilta tuulilta ja laiturilla on kunnon aisat, johon kiinnittyä.


Dirhamissa ollessamme heitimme uimavermeet päälle ja menimme rannalle ottaamaan aurinkoa. Täällä pääsimme todelliseen rantafiilikseen. 


Satamaan oli tullut sitten viimenäkemän uudet wc ja suihkutilat sekä tilaus sauna. Ne oli sijoitettu ennestään tutun satamakonttorin yhteyteen. Laiturilla oli tarjolla sähköä. Vettä sai tänä vuonna tankattua samasta laiturista kuin polttoainetta.


Sataman terassi oli entisellään, mutta kioski oli muuttunut kalaravintolaksi ja sen myötä myös ruokalista oli mennyt uusiksi. Lisäksi terassin kylkeen oli rakennettu ravintolalle kauniit sisätila. Söimme ravintolassa parikin kertaa. Ruoka oli todella hyvä mutta meni hieman osastolle vähän mutta hyvää. Jos jossain olimmekin lomamme aikana katuneet, että tuli otettua alkuruoka ja sitten ei meinannut jaksaa kunnolla syödä pääruokaa, niin tällä oli alku ruoka tarpeen.


Ravintola oli sisältä aivan ihana. Virossa osataan minusta todella hienosti tehdä aina viihtyisiä ravintoloita ja terasseja. Ja vaikka ne pystytettäisiin vain kesäksi, ovat ne silti hienosti tehtyjä
Aivan sataman läheisyydestä löytyy kauppa, jonka valikoima häikäisee myymäläpinta-alaan nähden. Jos et näe jotain, mitä haluaisit ostaa, niin vinkkaa siitä kauppiaalle. Hän pyörähtää takaovesta ulos ja tulee tuotteen kanssa takaisin. Dirhamista löytyy kaikki veneilijän tarvittavat palvelut. Lisäksi tämä on yksi meidän venekunnan suosikki, jonne varmasti mennään tulevinakin vuosina käymään. Dirhami sijaitsee mantereella, joten sinne pääsee myös vaikkapa omalla autolla.

2 kommenttia:

  1. Houkuttelevan ja viihtyisän näköinen paikka tämäkin. Voisit olla näine upeine kuvinesi vaikka Viron matkailukuvalähettiläs. Peukku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pasi. Pientä lähetystyötä tässä yritänkin tehdä ja kirjoitella näistä kohteista, jotta useampi veneilijä uskaltautuisi Viroon. Se ON ihan mahtava maa lomailla =D.

      Poista