perjantai 8. syyskuuta 2017

Haapsalun piispanlinna Viro

Toinen Haapsalun ehdottomasti tutustumisen arvoinen asia on Piispanlinna, joka sijaitsee aivan keskustassa. Linnan ympärillä on valtavasti mukavia puistoja ja picnic paikkoja. Tällä kerralla fiilistelimme vain linnan pihalla, sillä olimme käyneet edellisellä kerralla linnassa sisällä. Voit katsella kuvia linnan sisältä edelliseltä kerralta täällä.
Linna on hyvin keskeisellä paikalla, joten sen muurit pilkistävät kaupungilla kävellessä välillä sieltä sun täältä. Linna antaa oman, minusta jopa hieman mystisen fiiliksen kaupungille.
Kun menee linnan pihalle kaupungilta päin, tulee heti tosi iso ja kiva leikkipuisto lapsille. Leikkipuiston ympärillä on mukavasti nurmikenttää missä voi istuskella ja seurata lasten leikkejä.


Haapsalun piispanlinna ja linnan sisällä oleva tuomiokirkko on 1200-luvulta ja yksi parhaiten säilyneistä linnoista Virossa. Paikalliset vallan pitäjät asuivat linnassa aina 1600-luvulle saakka.
Itse linnan historiasta kannattaa lukea lisää netistä. Kerron teille kuitenkin linnan valkeasta neidosta, joka elokuussa täysikuun aikaan näyttäytyy kastekappelin ikkunassa. Tarina menee näin. Keskiajalla piti kaikkien tuomioherrojen elää säädyllistä elämää ja tämähän tarkoitti, että naisilla ei ollut asiaa linnaan. Vaan sitten sattui niin, että eräs tuomioherra rakastui palavasti ja naamio armaansa kuoripojaksi ja salakuljetti hänet linnaan. Eikä aikaakaan kun salaisuus paljastui ja se koitui rakastavaisten kohtaloksi. Salaisuuden tultua ilmi, joutui tuomioherra linnan tyrmään odottamaan nälkäkuolemaan ja neito muurattiin elävänä kastekappelin seinään. Monen päivän ajan kuului neidon valitus, kunnes viimein sammui.


Tämän legendaarisen tarinan innoittamana järjestetään White Lady festivalit (Valge Daami legend) elokuun puolivälissä. Tapahtuman aikana on ympäri kaupunkia kaikenlaisia tapahtumia niin lapsille kuin aikuisille. Joskus olisi kyllä mukava osallistua itsekin tähän tapahtumaan!


Jos joskus tulet vierailulle Haapsaluun, älä missään nimessä ohita linnaa. Paikka on ehdottomasti must visit listalla =D.

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar08 syyskuuta, 2017 13:37

  Näyttää tosiaankin visiitin arvoiselta paikalta. Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista upeaa nähtävää riittää Haapsalossakin.
  Käymättä on tämä paikka.

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus, ei muuta kuin otat agendalle ja lähdet käymään =D.

   Poista