maanantai 18. syyskuuta 2017

Saxby tuletorn Vormsi

Seuraavana päivänä vuokrasimme sataman kioskista polkupyörät ja lähdimme katselemaan maisemia. No joo myönnettään, että tähtäimessä oli polkea saarella sijatsevalle Saxbyn majakalle. Samalla siinä toki nähtiin maisemia. Päivä oli jälleen lämmin ja aurinkoinen.


Kun suuntasimme kulkumme pois asfalttitieltä ja ajelimme hiekkatietä, lähti juniorin pyörästä ketjut pois paikoiltaa. Kippari korjasi ne ja matka jatkui kunnes vajaan kilometrin jälkeen ne lähtivät jälleen. Pakko oli uskoa, että pyörä olisi isomman huollon tarpeessa. Meillä ei ollut mukana numeroa kioskille, mistä pyörät otettiin, mutta onneksi on google eikä aikaakaan kun meille tuotiin uusi pyörä ja edellinen lähti auton lavalla takaisin. Muistiin itselle, että ota aina kun vuokraa jotain, niin numero mukaan. Jos tulee matkalla haasteita vastaan.


Aikamme poljettua osittain suhteellisen kivistä tietä, saavuimme merenrantaan Saxbyn majakalle. Iloinen yllätys oli, että tähän majakkaa pääsi myös sisälle! Majakka oli lomamme kolmastoista, joten tässä tapauksessa kyseinen luku olikin onnen luku =D.
Majakka sijaitsee Vormsin saaren korkeimmalla paikalla, Hiidenmaan kohdalla. Majakka on rakennettu 1864 ja se on 24 metriä korkea. Majakka on 27 metriä merenpinnan yläpuolella ja sen valo loistaa kymmenen merimailin päähän.
Sisältä majakka oli kauniin punainen Portaita kiivetessä tuli kuivailtua yksityiskohtia.
Ylhäältä majakasta oli upeat näköalat merelle ja Vormsin saarelle. Tämä majakka oli heti minusta hyvin saman näköinen kuin mitä Kihnun majakka oli. Sainkin lukea netistä, että tämä majakka on rakennettu yhtä aikaa Kihnun ja virtsun majakan kanssa. Kävin Kihnun majakassa 2014 ja voit lukea jutun siitä täältä.


Majakan takana olevassa pienessä rakennuksessa oli museo, jossa pääsi tutustumaan Viron merenkulun ja tämän majakan historiaan.


Majakan edustalla oleva ranta oli jännittä, sellaista liuskekiveä, mutta matalampi. Rannalta löytyi palhon kiviä joissa oli fossiileja. Aikaa vierähti tovi niitä ihmetellessä.
Näkymä museon ikkunasta. Jos tulet joskus vierailulle Vormsin saarelle, kannattaa ehdottomasti polkaista majakalle. Itse majakka ja sen ympärillä oleva ranta ovat tutustumisen arvoisia.

15 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Voi kun pääsisikin joskus tuonne tai jonnekin toiselle majakalle, olen aina halunnut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar =). Hiidenmaalla on kolme majakkaa ja niihin kaikkiin pääsee sisälle. Suosittelen.

   Poista
 2. Hui, en tiedä uskaltasinko mennä ulkotasanteelle katsomaan maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siellä oli vahva kaide, joten ei ollut pelkoa tippumisesta =D.

   Poista
 3. Very very nice images!!! Beautiful colors and high quality. It looks like a very nice and interesting place to visit.
  Henry

  VastaaPoista
 4. Schöner alter Leuchtturm.

  Noke

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ai että näistä sun majakkakuvista pitäisi saada postikortteja ❤ ❤ ❤ Postcrossarit ilahtuis!

  VastaaPoista
 7. Upean näköistä! Paljonko aikaa arvelet menevän Svibystä majakalle pyöräillessä jos tottumaton pyöräilijä ajaa hitaasti ja välillä kuvaustaukoja pitäen? Vai voisiko sinne ottaa taksin Hullosta? Tai kävellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, pääsin vastaamaan vasta nyt, kun blogger temppuili aiemmin. Oli joku bitti poikittain =D. Me ajeltiin hitaas ja pysähdyttiin välillä kuvailemaan (yllätys =D). Mitähän meillä meini aikaa? Ehdottomasti suosittelen pyörää, kävellen on aika pitkällä. Pyörällä taisi olla reilu parin tunnin reissu, siis todella hitaasti ja pysähdellen =D.

   Poista
 8. Hei!
  Upeita kuvia - kiitos paljon! Paljonkohan on matkaa Hullosta tuonne majakalle? Entä missä ajassa sen pyöräilee jos ottaa rauhallisesti välillä taukoja pitäen? Mietin myös voisikohan tuon matkan kävellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ehdottomasti pyörä, en lähtisi kävelemään, on sen verran pitkällä =D.

   Poista