maanantai 25. syyskuuta 2017

Osmussaar tuletorn Viro

Osa teistä varmasti arvasikin, että majakkahan se siellä saaren toisessa päässä oli =D. Ja vaikka on kuinka helle, niin majakkahullu ottaa ja kävelee helteessä kahdeksan kilometrin lenkin, sillä totta kai majakka piti päästä kuvaamaan. Minua jopa hieman pelotti tulla tälle mystiselle saarelle, mutta koska täällä oli majakka, olin heti valmis matkan. Saan kiittää Kippariani, että hän piti päänsä ja otti selvää, kuinka pääsisimme saarelle omalla veneellä.
Osmussaaren majakka oli bongaus numero neljätoista. Tämä oli minusta ehkä kaunein majakka, minkä lomani aikana näin, vaikka väritys olikin jo vähän kärsinyt vuosien saatossa.


Ensimmäinen majakka on rakennettu saarelle jo vuonna 1765. Tämän romahdettua rakennettiin seuraava puinen majakka 1804 ja sitä korotettin 1814. Vuonna 1850 rakennettiin uusi kivitorni, joka sai Fersnellin valot 1875. Tämän majakan räjäyttivät Neuvostoliiton sotilaat joulukuun 2. päivä 1941 ennen saaren evakointia. Nykyinen majakka rakennettiin saarelle 1954.
Majakan jalka ja sisäänkäynti oli koristeellinen, joskin hieman puhdistusta vailla.
Osmussaaren majakka sijaitsi kauniilla paikalla. Täällä näki hyvin jälleen Viron liuskakivisen rannan. Istuskelimme pienten eväiden kera nurmella ja ihastelimme majakkaa ja maisemaa. Täällä saimme seuraksemme paimenkoira Panditin. Hän tuli tuttavallisesti meidän luo ja heittäytyi selälleen nauttimaan auringosta =D. Pandit varmisteli myöhemmin, että osasimme mennä takaisin satamaan.
Majakan korkeus on 35 metriä ja se on 39 metriä merenpinnan yläpuolella. Majakan valo loistaa 11 merimailin päähän.
Onneksi pääsin käymään Osmussaaressa. Ja luulenpa, että tämä saari tulee olemaan jatkossakin must visit listalla, kun veneilemme viron puolella. Ihana paikka!


4 kommenttia:

 1. Majakat ovat hauskoja! En muista nähneeni tuon väristä ennen! Onnittelut bongauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina. Olin tästä bongauksesta onneni kukkuloilla =D.

   Poista
 2. Wau, on kyllä hieno majakka -ja hienoja kuvia! Näitä teidän kesän seikkailuja on kiva lukea ja katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mariasmariasma. Mukavaa, että olet jaksanut olla "matkassa mukana". Loma viimeinen viikko on menossa, joten muutama kohde tulee vielä esiteltyä =D.

   Poista