torstai 14. syyskuuta 2017

Haapsal Dietrich Viro

Haapsalun keskustasta löysimme hieman sattuman kaupalla aivan ihanan ravintolan nimeltä Haapsal Dietrich. Paikka hurmasi heti valtavalla, kauniisti kukilla koristellulla terassilla. Niinpä otimme pöydän mukavalta paikalta ja saimme ruokalistat eteen.
Paikan historia ulottuu kauas 1900-luvun alkuun, jolloin paikka avasi ovensa. Tuolloin paikka kuului Dietrichin perheelle ja sitä piti tunnettu keittiömestari Paul Dietrich. Yritys tunnettiin tuolloin sen laadukkaista leivonnaisista. Leipurit leipoivat leipää ja rullia, sekä laajan valikoiman kakkuja, pullia ja keksejä. 


Uuden Cafe Dietsichin on perustanut kaksi perhettä, joiden intohimo on ruoanlaitto ja rakkaus pieniin kahviloihin. Kahvilassa on useita sisustuselementtejä tuolta aikaisemmalta ajalta. Tilat on suunniteltu näyttämään lähes siltä, miltä ne näyttivät 100 vuotta sitten.


Jos terassi oli upea, oli paikka myös sisältä aivan ihana. Ravintolan seinällä oli nostalgisia kuvia ja joka paikassa oli kauniita yksityiskohtia. Käydäänkö seuraavaksi pöytään?

Minä olen suuri pelmenien ystävä. Niinpä valitsin listalta itselleni käsin tehdyt täti Jelenan pelmenit. Kuulimme tarjoilijalta, että nämä pelmenit oli oikeasti valmistanut eräs täti Jelena, hän tekee niitä varta vasten ravintolalle. Ja voi että oli herkullista!

Juniori ja Kippari söivät lohi chevichet. Herkullisilta näyttivät nämäkin.


Juniori otti pääruoaksi pesto aurinkokuivattua pastaa. Annos maistui hänelle hyvin.


Pelmenien lisäksi pidän tosi paljin sinisimpukoista, joten olin tässä vaiheessa jo onneni kukkuloilla kun myös simpukoita löytyi listalta. Valinta oli heti selvä.


Kipparini valitsi rapeaa ankkaa couscousilla ja hyvää oli.


Jos Dietrich osasi leipoa maistuvia kakkuja jo sata vuotta sitten, osasivat he tehdä niitä myös nyt. Juniori kävi valitsemassa heidän kakku vitriinistä tämän ihanan mansikkakakun palan.


Me otimme Kipparini kanssa yhdessä paikallisia juustoja mansikoiden kera. Tässä vaiheessa viimeistään sai sanoa nälälle morjens =D.


Ja nyt kaikki vaippaikäisten vanhemmat kuulolle. Tämä kattila ei löytynyt ruokalistalta, vaan naisten vessasta. Vaihtovaippoja lapsille! En ole missään nähnyt näin hyvää palvelua lapsille. Pitihän tästä ottaa kuva, vaikka meillä ei enää vaippaikäisiä olekaan ollut moneen vuoteen =D. Minusta aivan ihanasti huomioitu pienet ravintolan asiakkaat. Joten, jos menet käymään Haapsalussa, voin lämpimästi suositella tätä paikkaa. Voit lukea lisää heidän historiasta ja vaikka makustella ruokalistaa etukäteen täältä.

8 kommenttia:

 1. Hello Katinka,
  That looks delicious. Fantastic that plate of mussels. Hmmm..., you make me hungry!!
  Good shots.

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot Marco. Now you must go to eat =D.

   Poista
 2. Wau mitkä herkut ❤ ❤ ❤

  VastaaPoista
 3. Oi oi oi, tämä on mun lempparipaikka Haapsalussa ❤️❤️

  VastaaPoista
 4. Párekin Palvelijatar16 syyskuuta, 2017 15:45

  Onpa todella upea paikka!

  VastaaPoista