torstai 7. syyskuuta 2017

Haapsalu rantapromenaadi

Yksi Haapsalussa olevista suokkipaikoista on minulle ehdottomasti rantapromenaadi, joka lähte läheltä satamaa ja kulkee merenrantaa pitkin.
Rantapromenaarin varrelta löytyy muutama mukava kahvila, jossa voi istahtaa nauttimaan välipalaa ja ihastelemaan merimaisemia.


Lähdettäessä satamasta päin saavutaan melkein heti Pjotr Tsaikovskin penkille. Penkki on valmistettu Saarenmaan marmorista. Istuessasi penkillä, voit samalla kuunnella säveltäjän kuudetta sinfoniaa. Pjotr vieraili veljensä kanssa Haapsalussa vuonna 1867. Tuolloin hän oli vain 27-vuotias. Olleessa Haapsalussa hän teki säveltäjän työtä Suur-Mere kadulla sijaitsevassa talossa.


Yksi promenaadin vanhin ja upein paikka on puinen Kuursaal. Kuursalin sisällä sijaitsee ravintola ja pihan edustalla on lava, jossa järjestetään kesäisin konsertteja.


Näen sieluni silmin, kuinka tähän laituriin on tultu ennen vanhaan kauniilla purjeveneellä. Kauniisti pukeutuneet naiset ja herrasmiehet astuvat laiturille. Päivävarjot avataan, ettei vaan vaalea hipiä saa liikaa aurinkoa. Seurue siirtyy Kuursaliin nauttimaan kesäpäivästä ja ravintolan antimista.Eikö olekin romanttisen näköinen paikka!
Rantapromenaadin päässä on mukava uimaranta ja suuri leikki paikka lapsille. Tällä kerralla ei ollut rannan kioski jostain syystä toiminnassa.
Leikkipuiston vieressä on lintutorni, jonne kiipeämällä pääsee katsomaan lintujen lisäksi myös maisemia hieman korkeammalta.
Jatkoimme matkaa rannasta Haapsalun keskustaan. Sieltä lisää kuvia seuraavalla kerralla =).

6 kommenttia:

 1. Löytyipä täältä taas useita upeita postauksia! <3

  VastaaPoista
 2. todella kaunis paikka kävellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on yksi ehdottomasti mieluisin minulle =D.

   Poista
 3. Minäkin selailin kiinnostuneena Viron postauksia ja niin erilaisesta näkökulmasta, mereltä päin. Tallinnassa ollaan käyty useinkin ja vuosia sitten ajelimme monta kertaa Puolaan ja Saksaan Via Baltikaa pitkin. Kerran olimme Hiidenmaalla muutaman päivän ja siellä kävimme parissa majakassakin. Lisäkuvia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiidenmaan majakat tuli käytyä läpi 2014 kun edellisellä kerralla kävimme veneellä Virossa. Tykkään kanssa katsella muiden kuvia samoista paikoista, niistä saa aina hyviä ideoita myös itselle. Lisää kuvia on todellakin tulossa =D.

   Poista