tiistai 9. huhtikuuta 2013

Fiskars ruukki

Aikaisin keväällä 2012 järjestettiin työpaikkani suunnittelupäivät Fiskars ruukissa. Fiskars sijaitsee Raaseporin kaupungissa, Pohjan alueella, Karjaan länsipuolella vajaa sata kilometriä Helsingistä länteen.
Fiskars on rakennettu kahden Fiskarsinjoessa olevan kosken rannoille. Yläkoskella on 1800-luvun alkupuolen rakennusryhmä jossa nykyään on puusepänverstas, museo, arkisto, ym. pikku verstaita.
Rakennukset ovat, pääosin 1800-luvulta.


Makasiini, jonka alakerrasta löytyi myös kauppoja.


Hotelli - Ravintola Wärdshus on toiminut tällä paikalla vuodesta 1836.Hotellissa oli ihanan idylliset huoneet ja nauttimamme illallinen suorastaa gourmet ruokaa! Voin suositella lämpimästi. Wärdshusin sivuille pääset tutustumaa tästä.


Näyttävin rakennus ruukkialueella on Kivimuuri, ruukinpatruunoiden kartano.
Täällä sijaitsi Fiskarsin oma myymälä. Kun katua jatkoi eteenpään, löytyi monia ihania putiikkeja, joista saattoi ostaa käsityö- ja desingtuotteita. Mahdollisuus oli istahtaa myös kahvilaan. 
Sama rakennus tarjoaa uskomattoman paljon kuvakulmia, ainakin näin vanha ja kaunis rakennus.


Ainutlaatuisen jokilaakson, jossa itse ruukki sijaitsee, ja järviverkoston lisäksi Fiskarsin luonto tarjoaa myös paljon muuta.  Ruukkia ympäröivät laajat metsäalueet kymmenine koskemattomine järvineen, joissa luonnon voi kokea parhaimmillaanVoin vain kuvitella, kuinka kauniilta nämä maisemat näyttävät keväällä. Pitää tulla uudestaan kuvaamaan tämä kaunis maisema myös kesäasussa.


Vanha palokuntarakennus.


 Tällä kellolla ilmoitettiin tulipalosta.


Meille oli järjestetty opastettu kävelykierros alueella. Oli mielenkiintoista kuulla Fiskarsin värikkäästä historiasta, josta opas osasi kertoa hauskalla tavalla. Mielenkiinto säilyi koko kierroksen.
Fiskarsin alueella järjestetään pitkin vuotta. Tapahtumiin ja Fiskarsin ruukkialueeseen voit tutustua tästä. Ellet ole käynyt koskaan Fiskarssissa, tee se tänä kesänä! Ota matkaan hyvin aikaa ja tutustu rauhassa Ruukin kauniiseen alueeseen, upeisiin rakennuksiin ja kauniiseen luontoon. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti