torstai 18. huhtikuuta 2013

Kustaanmiekka

Pari päivää vierähti blogitaukoa, sillä mieheni oli ostanut meidän perheelle yllätysristeilyn Tukholmaan, joten ei muuta kuin laukkuja pakaamaan ja menoksi. Samalla sain tilaisuuden kuvata Kustaanmiekan salmen.


Katajanokan satama-altaassa oli vielä jäitä. Tänä vuona kevät on todella pitänyt jännityksessä.


Köydet irti ja menoksi. Laiva käänsi keulan kohti Kustaanmiekkaa. Taustalla Uspenskin katedraali.


Ravintola Klippan.


Päivä oli pilvinen, joten se oli minulle haastava. En ole vielä oppinut kameran asetuksia, mitä pitäisi valita pilviselle päivälle.


Maisemia saavuttaessa kohto Suomenlinnaa ja Kusaanmiekan salmea.


Kustaanmiekka on itseasiassa saari. Se on eteläisin kahdeksasta saaresta, jotka muodostavat Suomenlinnan kaupunginosan. Taustalla näkyy Suomenlinnan majakan torni, joka siis sijaitsee Suomenlinnan kirkossa.
Tässä etualalla näkyy sukellusvene Vesikko. Se on Vesikko-luokan sukellusvene (mitähän lienee sekin käytännössä tarkoittaa, Vesikko-luokka?), joka laskettiin vesille 10. päivä toukokuuta 1933 Crichton-Vulcanin telakalla Turussa. Sukellusveneeseen pääsee vierailulle. Ihan jännittävä paikka, kävin siellä muutama vuosi sitten.
Ennen Kustaanmiekan salmea on Kuninkaan portti. Se on merilinnoituksen alkuperäinen pääsisäänkäynti ja sitä pidetään yleisesti yhtenä Suomenlinnan tunnusmerkeistä.  Kuninkaanportti rakennettiin 1753-1754. Silloinen Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik kiinnitti laivansa tälle paikalle, tullessaan tarkkailemaan linnoituksen rakennustöitä. Näin syntyi nimi Kuninkaanportti.
Moni tarkoittaa Kustaanmiekalla myös tätä Kustaanmiekan salmea, joka on kapea salmi Kustaanmiekan ja Vallisaaren välissä. Salmesta kulkevat mm. kaikki Eteläsatamasta lähtevät matkustaja-alukset. Siitä menimme siis mekin =)
Kuvat eivät ole kaksisia, jouduin ottamaan ne pitkällä putkella. Kuvasin laivan yläkannella, jossa oli aivan mieletön tuuli. Kamera heilui kuin tuuliviiri ikään. Eikä meinannut olla apua siitäkään, että yritin tukea kameraa laivan kaiteeseen.


Sen lisäksi, että tuuli oli kova, se oli myös järkyttävän kylmä! Jätin tietenkin käsineet hyttiin ja niinpä kädet jäätyivät kunnolla kameran ympärille. Nyt on sitten ääni maassa ja kurkku karhea =D. Kuvausolosuhteet olivat siis hyiset ja joten päätin laittaa kuvat näytille, vaikka en niin itse kovin tyytyväinen olekkaan.


Vallankin kauniina kesäpäivänä on erittäin mukavaa katsella Suomenlinnan kauniita maisemia ja vilkuttaa turisteille (nyt seillä ei ollut ketään kenelle olisi voinut vilkutella). Joten, seuraavan kerran kun lähdette laivalla matkaan, niin ei kun vaan laivan kannelle kipin kapin.

Matka jatkuu seuraavassa postauksessa.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, vaikka oletkin terveytesi joutunut niille uhraamaan! Odotan innolla jatkoa. Alussa oli lause, joka ei meidän perheessä IKINÄ toteutuisi. Että MIES ostaisi YLLÄTYKSENÄ perheelle RISTEILYN Tukholmaan. Minä, joka rakastan matkustamista, olen saanut miehen, joka pitkän pitkän neuvottelun jälkeen suostuu lähtemään reissuun. Mutta inhoaa ylikaiken risteilyjä. Hiihtolomalla sain ujutettua hiihtolomamatkaan risteilyn, sekin oli jo jotain :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ääni on tosiaan siinä kunnossa, että voisin perustaa 0600 linjan,,, "miten voin palvella" =D Jospa se sinunkin miehesi innostuisi joskus yllättämään, toivossa on hyvä elää =)

   Poista
 2. Onpas uljaita maisemia, wau! Kustaanmiekka on kaunis kuvattava ja Hewlsingin edustalla olevalla pienet saaret :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos! Onneksi meillä on näin ihana saaristo, mitä kuvailla. Viime kesä vietettiin veneen kanssa Viron rannikolla. Hienoja paikkoja, mutta kyllä vaan tuli ikävä saaristoa. Onneksi on pian taas kesä ja päästään nauttimaan =)

   Poista
 3. Joskus ollessamme laivalla, joku kommentoi selän takana, ettei halua kannelle, koska oli nähnyt jo maisemat... sanonpa vaan että HÖ! Miksi lähteä ylipäätään, jos ei halua katsella kaunista saaristoa ja merta. No kannelle jää enemmän tilaa niille, jotka haluavat katsella maisemia - joten eihän se itseasiassa huono kommentti ollutkaan ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo sanon myös että HÖH =) Hän jää paljosta paitsi. Elämä on tietysti valintoja täynnä ja onneksi me osataan valita oikein, eli ne hyvät maisemat tunkkaisen laivan sisätilojen sijaan =)

   Poista