perjantai 26. huhtikuuta 2013

Stallbron

Vanha kaupunki on kävelty läpi ja saavutaan kohti keskustaa. Vanhankaupungin ja keskustan välistä löytyy Stallbron, jonka ympäristöstä löytyy mm. kuninkaanlinna.


Päätin, että kun palaamme keskustasta laivalle takaisin, menen oikein ajan kanssa kuvailemaan kuninkaanlinnan ympäristöä. Vaan toisin kävi! Sade yllätti enkä viitsinyt kastella kameraa, joten ei kun taksilla kohti laivaa ja kuvaaminen jäi seuraavaan kertaan. Kun palaan seuraavan kerralla Tukholmaan, otan kuninkaanlinnan ympäristöineen "työn alle" =D.


Kuninkaanlinnan jäädessä taakse oikealle, saavutaan Stallbron sillalle, joka yhdistää keskutan ja vanhankaupungin.


Rakennus tarjoaa monia kuvauksellisia yksityiskohtia.


Veden äärellä kun ollaan, on asianmukaisesti pelastusrengas saatavilla. Jos joku sattuisi joutumaan vedenvaraan.


 Tästä uusi malli petoniporsaalle.


Ruotsin vanha symbooli, kolme kruunua.


Keskutaan mentäessa kun katsoo sillalta vasemmalle, näkee kaupungintalon tornin. Kaupungintalon suunnitteli arkkitehti Ragnar Östberg ja se valmistui 1923. Tornin laella näkyy myös ruotsin tunnettu symbooli, tre kronor - kolme kruunua. Tre kronor on muuten myös ruotsin jääkiekkomaajoukkue =).
 Näkymiä sillan vasemmalta puolelta.


Tälläkin sillalla on vannottu ikuista rakkautta ja sinetöity lupaukset lukkojen kera. Avain lienee heitetty kanavaan.


Olihan se yksi lyhtykin saatava kuvattua. Tämä oli mielestäni tosi kaunis, jotenkin sellainen herkkä ja hento. Silti se varmasti täyttää tehtävänsä urheasti, eli valaisee kulkijan tietä pimeinä iltoina.

8 kommenttia:

 1. Kivoja yksityiskohtia, harmi että sade yllätti. Mutta ensi kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi jäi syy mennä toisenkin kerran Tukholmaan =)

   Poista
 2. Tulin vastavierailulle!

  Kivoja kuvia, tosiaan hienoja yksityiskohtia. Tykkäsin tosi paljon tuosta kuvasta, jossa talon seinässsä oli noita valoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vierailulle :-) Toivottavasti piipahdat toisenkin kerran. Ja kiitos mukavasta kommentista, ne aina lämmittävät mukavasti mieltä!

   Poista
 3. Taas todella hienoja yksityiskohtia ja tällä kertaa bongasin hauskat, keltaiset markiisit ;) Ihania, erilaisia valaisimia näkyi myös monessa kuvassa. Kiitos kivasta kuvakollaasista, ihan kuin olisi itse päässyt paikanpäälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Jostain syystä valaisimet (ja ne lyhdyt) on aina kiehtoneet =D Uusissa paikoissa on aina mukavasti kuvattavaa kun vaan jaksaa pyöriä kameran kanssa.

   Poista
 4. Hienoja kuvia, tuli taas matkakuume.:) Jännää, miten kameran linssin läpi löytääkin aina niin mielenkiintoisia yksityiskohtia! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Olen pitkään kuvaillut tosiaan maisemaa ja suuria kokonaisuuksia ja vasta viime aikoina alkanut kiinnittämään huomiota näihin yksityiskohtiin ja niitä tuntuu mukavasti riittävän =D Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista