torstai 4. huhtikuuta 2013

Survosenkoskella

Keski-Suomesta, Koskenpäältä löytyy Survosenkoski. Koski koostuu kahdesta koskesta ja järveen laskevasta nivasta.
Survosenkoski alkaa maantiesillalta noin 100 metrin pituisena Yläkoskena. Koski virtaa kolmessa uomassa.


Survosenkoskella on kalalajeja moneen lähtöön, kuten kirjolohia, taimenia ja harjuksiakin. Lähellä sijaitseva järvi antaa mahdollisuuden saada myös järvilohia ja syönnökselle nousevia kirkkaita järvitaimenia. Koski onkin kalastajien suosiossa. Kalastuslupia voi ostaa kirkonkylän Hirsibaarista.


Koskella on nuotiopaikka ja katoksella varustettu ruokailu pöytä, jossa voi syödä eväitä ja ihailla kaunista koskimaisemaa.


Kuvatessani koskella, uiskenteli koskikara kylmässä vedessä. Sääli, että en omista niin pitkää putkea, että olisin saanut siitä sitä nk. hyvän kuvan. Haaveena siis edelleen =D.


Koski on yksi lempi kuvauspaikoistani kaikkina vuoden aikoina. Tässä se esiintyy kauniina kevätpäivänä. Pitää tänä kesän ikuistaa se myös kesäasussa, jotta pääsette näkemään aikanaan myös kauniin kosken kesäisen puolen.Näin keväällä vesi on vähissä ja kivet hyvin näkyvissä.
Jos joskus ajelette Koskenpään kautta Keuruulle, pysähtykää ihailemaan kaunista koskea! Paikalta löytyy pieni parkkipaikka autoille. Tosin se voi kesäiltoina olla täynä kalastajien autoja =).

4 kommenttia:

 1. Mahtavan hienoja koskikuvia! Toi jäätynyt keppi varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koskesta tosin oli vain rippeet jäljellä kun oli niin vähän vettä, mutta kesällä se on taas entisensä.

   Poista
 2. Kävin kuvaamassa tuolla joskus viime syksynä. Taisi olla sorsastuskausi silloin, kun menin tuon nuotiopaikan lähelle ja sieltä "rantaan", että olisin ottanut kuvia, huomasin sitten että siellä on sorsia. Yritin olla hiljaa, mutta kai ne luulivat että olen metsästäjä joten lähtivät karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D voin nähdä tilanteen silmissäni. Metsästyskaudella eläimet ovat aina tavallista säikympiä. Sitten taas jossain uimarannalla ne tunkee suorastaan syliin leivän toivossa. Minua kävi jopa Suomenlinnan venelaiturilla sorsa nyppimään housunlahkeesta,

   Poista