maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kylässä Canon EF 50mm f/1.4 USM

Meidän ystäväperhe muutti pääsiäisenä uuteen kotiin. Saimme kutsun viikonloppuna ja pääsimme tutustumaan heidän uuteen, ihanaan kotiin. Sain Canonilta lainaksi objektiivin EF 50mm f/1.4 USM. Kyläily olikin oivallinen tilaisuus testata kakkulaa.
Ystäviemme uusi koti oli kaunis ja avara.


 Isot ikkunat pitivät huolen siitä, että valoa riittää ja aurinkoa tulvii sisää koko päivän!


Kodista löytyi monia ihania yksityiskohtia.


Yksi suosikeistani on tämä mäyräkoira, eikö napitakkin suloisesti silmiin?
 Takkahuoneesta löytyi paljon kynttilöitä. Uudessa kodista löytyi myös puulämmitteinen sauna. Löylyt olivat lempeät. Ihan parhautta!


Keittiö oli toimiva ratkaisu ja sulautui olohuoneeseen hienosti. Näilla hauskoilla "patakintailla" ei näpit pala =D
Keittiön kello näyttää aikaa =).


Ystävien kanssa on mukava nauttia hyvää ruokaa.


Grillikausi avattu!


Uuteen kotiin muutti myös perheen lemmikki. Hän on kuulema ennättänyt jo tekemään tuttavuutta naapurin kollin kanssa =D.

Kuvaan yleensä objektiivilla, jossa on zoomi. Niinpä olin kaiken aikaa "zoomaamassa" =). Objektiivi toimi oikein oivallisesti sommitelmiin ja lähikuvakukseen. Objektiivi oli näppärän kokoinen, joten se tekee järjestelmäkamerasta kätevän kokoisen kuljettaa mukana. Yksi ehdoton ihanuus objektiivissa oli sen valovoima! Jopa illan jo hämärtyessä ei tarvinnut käyttää salamavaloa. Tällainen saattaa tulevaisuudessa löytyä myös minun kameralaukustani, nyt kun pääsin käytännössä perille kiinteällä kuvaamisesta =D

Kiitos ystäväni Elli ja perhe, että sain kuvata ja kuvien avulla esitellä kaunista uuta kotianne!

12 kommenttia:

 1. Olkaapa hyvä. Oli erittäin mukavaa! Meille saa tulla kuvailemaan toistekin. Ja vielä kun löytäisin laatikoiden uumenista sen oman kamerani. Vieläkin näppejä syyhyttää... :) Kesällä muuten pitää tutustua pihan kasveihin. Ihan vinkkiviotsena, että saattaa olla pari kuvauskohdetta vielä lumen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kesällä otetaan piha haltuun kuokalla ja kameralla =D

   Poista
 2. Yhdistetty kommentti tähän ja edelliseen postaukseesi :) Mä olen kyllä sitä mieltä, että kannattaa hommata vähintään semi-pro -runko, vaikka käytettynä. Parin vuoden takaiset huippuvehkeet tarjoaa ominaisuuksia ihan toisella tavalla kuin tämän päivän kuluttajille myytävä linja. Lisäksi ne ovat niin kestäviä, että voi tappaa vaikka kimppuun käyviä karhuja. Canonilla jos haluaa kuvata, niin vaikkapa 40,50 tai 60d. Canonilla noita kuvausohjelmia näyttää olevan, mutta esim omassani Nikon d300 ei niitä ole. Tämä taas pakottaa vähän miettimään, mitä kuvatessa tapahtuu (tai yleensä tapahtui jo ;)). Sen uskon taas johtavan parempiin kuviin. Minä kuvaan lähinnä suljinaika-automatiikalla ja säädän aukon ja ISO:n itse. Joskus myös täysin manuaalilla, kun haluan jotain efektiä.

  Olen myös kiinteän objektiivin kannattaja. Niissä on parempi valovoima ja piirto. Lisäksi taas, kun joutuu käyttämään jalkojaan zoomamiseen, tulee harkintaa siihenkin hommaan. Mulle ainakin muutenkin on riittävästi säädettävää kamerassa, jos joutuisi vielä zoomaamaan, niin johan... Hyvät maksaa tietysti, mutta niitäkin saa käytettynä. Mulla on vielä se periaate, että jos ei ole rahaa hyvään ja kestävään, jätän kokonaan ostamatta.

  Ihan mielettömän hyvää jälkeä tässä postauksessa. Eron huomaa omaan objektiiviisi. Jopa tällainen aloittelija kuin minä. Ei muuta kuin Rajalan kautta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Olenkin paljon mietiskellyt juuri tuota, että miten paljon parempia nuo semi-pro rungot olisivat. Lähinnä sitä että kannattaako rahallinen panostus. Sait vakuutettua =). Lisäksi olen ajattelut kameran vaihtoa, joten ehkä hyppäys tuo kymppi sarjaan olisi paikallaan.

   Juuri tällaista ajatusten vaihtoa kuvauksesta olen odottanut, kiitos Olli!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Kommentit aina kannustavat yritämään lisää =)

   Poista
 4. Voi kumpa ymmärtäisi jotain valokuvauksesta.. Mutta sen ymmärrän, että olipa hienoja kuvia ihastuttavasta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!En minäkään niin kovasti vielä ymmärrä valokuvauksesta, mutta kova harjoittelu ja into on päällä =) Olen päättänyt, että jonain päivänä olen hyvä. Siihen saakka haaveena on hyvä kuva =D

   Koti oli todella ihastuttava minustakin.

   Poista
 5. Tuo 50mm putki (omani tosin tuosta vähän vähempi valovoimainen EF 50mm f/1.8) on tätä nykyä myös oma lemppariputkeni. Kuvasin pitkään kamerakitissä mukana tulleella perusputkella (18-55mm, zoom), joten otti aikansa tottua kuvamaan tuolla kiinteällä 50mm putkella. Pienen harjoittelun jälkeen totesin saman kuin sinäkin eli valovoima on ihan huikea ja avuksi, kun kuvailee yleensä blogiin juttuja iltahämärässä. Kooltaan se on pieni ja ah, niin kevyt, ja hinta-laatusuhteeltaankin varsin passeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja luonnollisesti: ihania kuvia! Tuolla putkella saa niin kauniita fiiliskuvia yksityiskohdista.

   Poista
  2. Kiitos! Vielä en kyseistä putkea omista, mutta olin ihan myyty, joten ostoslistalla jo on. Kun oli tottunut zoomamaan oli tosi hauskaa huomata, että sitä väänsi koko ajan zoomia, ennen kuin ymmärsi, että ei voi zoomata =D

   Poista
 6. Minä taas vaihdoin rungon 7D Marklll ja samalla myös hankin 50mm 1.4 ja kesää odotellessa

  VastaaPoista