sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Testissä Canon EOS 650D

Sain Canonilta lainaan EOS 650 D järjestelmäkameran EFS 18-55mm objektiivilla. Ensituntumalta kamera tuntui hyvin samalaiselta kuin omistamani EOS 550D. Lähempi tutustuminen kameraan paljasti kuitenkin herkullisia ominaisuuksia, joista en nyt sitten enään malttaisi millään luopua =D.


Yksi kätevimmistä ominaisuuksista oli näytön kosketusohjaus. Kosketusohjauksella on helppo katsella kuvia lähempääkin ja asettaa kameraan asetuksia. Lisäksi iso plussa kääntyvässä näytössä on se, että se ei naarmuunnu, kun asettaa näyttöpuolen kuljetuksen ajaksi sisäpuolelle. Itse pidin myös näytön "ohjaus" teksteistä. Oli helppo muistaa, mitä säätöjä saattoi itse muutella luovissa kuvaustiloista, kun näyttö sen kertoi =D.
18 megapikseliä löytyy molemmista, mutta ISO-herkkyys 650D:ssä on100–12 800, laajennettavissa arvoon ISO 25 600 saakka.


Peruskuvausohjelmia oli tullut pari lisää, yökuvaus käsivaralla ja HDR-vastavalo toiminne.
Kuvat postauksiin: ostoksilla tilapuodissa, survosen koskella, Highland Cattle, mieli merelle, maalatut pääsiäismunat, macro testauksia ja virvon varvon on otettu EOS 650D kameralla.


 Tässä vielä muutamia kuvanäytteitä.


 Nämä pajunkissat ikuistettiin objektiivilla: macrolla EFS 60mm f/2.8.

Canon EOS 650D oli helppo ottaa kättöön, sillä toiminnallisuudet löytyivät kutakuinkin samoista paikoista kuin omistamastani kamerasta. Pieniä herkkupaloja oli lisätty, joten lainakameran palauttaminen tuntuu suorastaan haikealta =). Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä järjestelmäkameraa, on Canon EOS 650D ehdottomasti oivallinen valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti