keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kaberneeme sadam - Viro

Võsun sataman jälkeen ajelimme 28,2 merimailia Kaberneemen satamaan. Tämä oli idässä sijaitsevista satamista ainoa, jossa olimme käyneet kaksi vuotta aikaisemmin. Satama oli jo tuolloin kiva, joten halusimme mennä sinne uudelleen. Myös täällä oli 30 miles projekti saanut aikaiseksi lisää kehitystä.

Tuttu kolmijalkainen jakkara oli edelleen laiturilla. Kiva nähdä, että kaikki asiat eivät muutu =D.
Laiturilla oli tarjolla sähköä ja vettä. Myös vesiletku oli jo paikoillaan. Monessa satamassa se oli pyydettävä erikseen, jos halusi tankata vettä veneeseen. Kaberneemen satamassa on paljon vieraspaikkoja. Satamaan oli edellisen käyntimme jälkeen tullut vallan yksi laituri lisää. Nyt satamaan mahtuu jopa 32 venettä. Myös polttoaineen tankkaus piste oli uudistettu ja todella hyvä. 
Edellisen kerran jälkeen oli satamassa ollut ravintola rakennus palanut. Tilalla oli melko ylellisen näköinen väliaikainen  teltasta tehty ravintolatila. Myös Kaberneemen satamassa on hiekkaranta. Ranta oli tosin paljon kivisempi, kuin edelliset rannat olivat olleet. Mutta uimaan pääsi. WC ja suihkutilat olivat pysyneet ennallaan. Paisi nyt ne oli avoinna koko ajan, edellisellä kerralla piti puljata avaimen kanssa =D.
Kaberneemen satamassa oli toisessa rakennuksessa Neem ravintola, jossa emme käyneet tällä kertaa syömässä. Voi lukea lisää ravintolasta heidän omilta nettisivuilta täältä.Ravintolan lisäksi satamasta vain neljän sadan metrin päässä oli kauppa. Tämä satama on siis ruoan ja polttoaineen puolesta hyvä huoltosatama.
Kaberneemen satamaa on sellainen paikka, jonne tulee varmasti tulevaisuudessakin tultua uudelleen, jos vain idän suunnalle lähtee. Sataman koordinaatit ovat 59º31'12.51'' N 25º16'42.23'' E . Voit lukea lisää satamasta heidän nettisivuilta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti