sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Narva-Jõesuu - Viro

Kesän kuumimmat helteet olivat käsillä juuri sopivasti kun olimme Narva-Jõesuussa, joka on vanha kylpyläkaupunki. Se sijaitsee nimensä mukaisesti Narva joensuussa. Tsaarinaikaan paikka oli nimeltään Hungerburg. Se oli aikanaan Pietarin aristokraattien kesäinen kohtaamispaikka. Narva-Jõesuussa oli Viron ehdottomasti paras kylpyläkaupunki, jonne ei tavallisilla tallaajilla ollut mitään asiaa.
Aikanaan täällä oli ollut Terijoen tapaan upeita pitsihuviloita, joita sittemmin siirrettiin sotien välissä muualle Viroon, mm. Pärnuun, Tallinnaan ja Haapsaluun.


Narva-Jõesuun majakka sijaitsee juuri hiekkarannan alkupäässä. Lähemmäksi majakkaa pääsi vain muutamina päivinä, joten emme päässeet kuvaamaan sitä lähempää. Hiekkaranta oli todella hienoa hiekkaa ja sitä riitti kaikkiaan 7,5 kilometrin verran. Rannalla oli rantavahti, kioskeja, ravintola roskiksia ja maksullinen wc.Rannan vierellä kulki rantakatu, jonka varrella oli puisto, rantalelu myyjiä ja ravintoloita. Minulle tuli ihan mieleen Latviasta Jurmala. Paikka oli melko samantyylinen, ehkä ei ihan niin vilkas ja täyteen rakennettu.
Eräässä pihassa oli näytillä tällainen vanhanaikainen pukukoppi. Vieressä oli kyltti, joka kertoi, että koppi vedettiin rantaan hevosella. Oispa ihanaa, jos olisi rannalla tällainen oma uimakoppi =D. Ei tarvitsisi jonotta vaatteiden vaihtoa yleisiin koppeihin. Tuollaisenhan voisi sisustaakkin vaikka miten ihanasti!


 Ihana vihreä puisto.


Hieman ennen helteiden alkamista kävimme Meresuu kylpylästä. Voin todeta, että tähän menessä paras kylpylä missä olen ikinä käynnyt! Kylpylässä oli yhdeksän saunaa, joista omat suosikkini olivat katajasauna ja suolasauna. Suolasaunoja oli kaksi, sellainen missä oli suola seinät, mutta se toinen oli varsinainen elämys. Siellä nimittäin sai hieroa lämmintä suoraa omalle iholle! Voi että miten ihanalta iho tuntuis sen jälkeen. Saunan seinässä oli suhku, jolla sai suihkuteltua suolat pois iholta ennen poistumista. Täällä olisin voinut viipyä pidempäänkin. Voit tutustua paikkaan heidän netti sivuilta täältä.
Narva-Jõesuu oli meidän kaikkien mielestä tosi kiva paikka. Täällä saimme viettää oikeaa rantalomaa, josta olimme haaveilleet ennen loman alkua. Ja se että, sää suosi, oli enemmään kuin huippu juttu =D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti