maanantai 9. syyskuuta 2019

Eisma sadam - Viro

Jatkoimme matkaa Toilasta 17,3 merimailia Purtsen satamaan, jossa olimme käyneet jo menomatkalla. Joudumme lähtemään sieltä tuulien vuoksi jo yhden yön jälkeen, joten päätimme piipahtaa siellä vielä uudelleen. Purtsen satamasta oli juttua täällä. Kun Purse oli varmasti nähty, jatkoimme matkaa 23,8 merimailia kohti Eisman satamaa. Kuten huomaatte, merimatkat olivat edelleen mukavan lyhyitä. Kiitos 30 miles projektille.


Olimme piipahtaneet menomatkalla tankkaamassa Eisman satamassa, mutta tällä kertaa jäimme ihan yöksi. Oli aika tutustua tähän satamaan.


Kaikissa satamissa olimme saaneet hyvää ja ystävällistä palvelua. Eisman satamassa se oli kymppi plus! Vastaanotto  oli sydämellinen ja meille esiteltiin heti paikat. Vettä ja sähköä oli laiturilla ja satamassa oli polttoaineen tankkaus mahdollisuus.
Satamassa ei ollut ravintolaa, mutta täällä olisi ollut mahdollisuus grillata, jos siis mukana olisi ollut jotain grillattavaa =D. Satamassa vuokrattiin hyviä pyöriä ja ensin meillä olikin ajatus, että lähtisimme iltapäivällä pyörillä käymään muutaman kilometrin päästä löytyvässä ravintolassa. Vaan kuinkas sitten kävikään. Oli niin upea kesäpäivä, että vietimme aikaa veneellä, pesimme koneellisen pyykkiä sataman pesukoneella (hinta kuului satamamaksuun), otimme aurinkoa ja uimme. Tuli sellainen ihana lomapäivä! Ja söimme siis veneessä =D.


Eisman satamassa on suihkut ja sauna merinäköalalla. Ja nyt tulee loman ihan ehdoton plussa. Sataman sauna ja suihkutiloissa oli tarjolla käytettäväksi pyyhkeitä! Veneilevät ystävät ymmärtävät mikä ihana etu tämä on! Ei tarvitse vielä omaa märkää pyyhettä veneen kaiteelle kuivumaan (ja unohtaa se sitten esim. yöksi sateeseen =D). Pyyhkeet olivat jo ylellisyyttä! WC ja suihkutiloihin pääse avainkortilla myös satamakonttorin ollessa kiinni.
Satamasta oli mahdollista vuokrata myös sup lautoja, joita paikalliset kävivätkin ahkerasti kokeilemassa. Meillä on veneessä mukana Juniorille oma sup lauta.


Uimisen ja auringon oton lomassa käyskentelimme sataman alueella katselemassa maisemia.
Ennen lähtöä satamasta tankkasimme polttoainetta veneeseen. Sen lomassa huomasin, että mustaan märkäpukuun pukeutunut uimari ui aallonmurtajien ohi merelle. Voi itku, miksi hänellä ei ollut mitään värikkäämpää päällä? Uimari ui veneväylälle, jonne olisimme tankkauksen jälkeen lähdössä. Piti olla tarkkana että ei ajeta hänen päälle. Vinkiksi uimareille, että jos uitte veneväylillä, kannattaa laitaa jotain värikästä päälle ja uittaa perässä jotain palloa, että näytte paremmin. Näin ei pääse vahinkoja sattumaan.
Eisman satama on avoinna 01.05. - 31.09. välisen ajan. Sataman koordinaatit ovat 59º34'09.45'' N 26º18'15.31'' E. Satama oli meistä yksi lomamme parhaimmista. Tänne olisi ilo tulla uudelleen. Voit lukea lisää tietoa Eisam satamasta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti