tiistai 10. syyskuuta 2019

Võsu sadam - viro

Eismassa olisi voinut viettää useammankin kesäisen päivän, mutta "kotimatkan" aikataulu puitteissa oli jatkettava matkaa. Oli muutama paikka vielä jäljessä, jonka halusimme nähdä. Seuraava kohde oli 15,8 merimailin päässä oleva Võsun satama.
Täällä oli laiturilla heti vastassa mukava satamakapteeni. Kyselin häneltä englannin kielellä, olisiko ollut mahdollista ottaa toinen paikka, mitä hän meille näytti. Kun hän kuuli minun puhuvan suomea Kipparilleni, hän huusi minulle, että "puhu minullekin suomea niin ymmärrän jotain" =D. Kysymäni paikka oli varattu, joten otimme sen, joka meille osoitettiin. Myöhemmin kävi ilmi, että olisi ollut aivan sama, kumpi paikka otettiin, sillä aisa oli niin lyhyt, että kuljimme joka tapauksessa veneestä ulos keulan kautta. Yleensä aikapaikkaa valitessa otamme mieluummin aisan veneen vasemmalle puolelle, sillä sieltä on helpompi kulkea ulos.
Võsun satamassa oli tarjolla kaikki tarvittavat fasiliteetit. Vettä ja sähköä laiturilla, wc ja suihkutilat, sekä erillismaksua vastaan sauna. Satamassa oli hyvä ravintola ja lähimpään kauppaan matkaa vain puolitoista kilometriä. Kauppa sijaitsi kylällä, jossa oli lisää ravintoloita.


Satamassa oli mahdollista tankata polttoaineta.


Sataman kapteeni ja hänen vaimo asuivat satamassa asuntovaunussa. He olivat todella valloittavia henkilöitä! 
Võsu satamasta lähti äskettäin kunnostettu hyvä kevyenliikenteen väylä rannan tuntumassa, jota pitkin olisi päässyt viereiseen kylään kuuden kilometrin päähän Käsmun kylään.
Aivan sataman vieressä oli jälleen tarjolla upea, kolme kilometriä pitkä hiekkaranta. Kun saimme veneen kiinnitettyä, karkasimme saman tien rannalle uimaan ja nauttimaan auringosta, sillä helteet jatkuivat edelleen.


Meidän onneksi sinilevä oli pysytellyt lomamme aikana poissa rannoilta. Olimme nähneet levälauttoja jonkin verran merellä. Pääsimme nauttimaan näistä kaikista kohdalle osuneista uimarannoista. Võsun satama oli meistä todella mukava ja täälläkin olisi voinut olla vielä useamman yön. Pitää tulla siis uudelleen =D. Sataman koordinaatit ovat 59º35'07.43'' N 25º58'20.27'' E. Satama on avoinna 01.05 - 15.09.  Voit lukea lisää satamasta heidän nettisivuilta täältä.


Kun saavuimme satamaan, meille kerrottiin heti, että menossa oli  Võsu rannafestival. Tämä tarkoitti sitä, että sekä satamassa että itse Võsussa oli paikalla paljon ihmisiä.
Võsun kauppa, joka teki varmasti vuoden parhaan myynnin tuona viikonloppuna =D. Kauppa oli aivan täynnä asiakkaita.


Kun olimme aikamme kierrelleet ihmispaljoudessa, palasimme auringon laskiessa veneelle nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti