keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Telliskivi ja Fotografiska - Tallina - Viro

Meille jäi aikaa nauttia kokonaiset kolme päivää Tallinnassa, sillä annoimme tuulten tyyntyä rauhassa. Ja olihan lomaakin vielä jäljellä. Yhdeksi meidän venekunnalle suosituksi alueeksi on muodostunut Telliskivi. Siellä on kaikkea kivaa nähtävää ja koettavaa.


Yksi ehdoton lempipaikkamme on Balti Jaama tori. Vaikkakin alkuperäinen tunnelma on poissa, on tämä muutama vuosi sitten uusittu tori minusta hieno ja viihtyisä paikka. Tänne vaan pitää päästä aina kun käydään Tallinnassa.
Näitä Ukrainalaisia arbuuseja kuolasin, monellakin eri torilla. Vaan kannapa päivä ensin kaupungilla ja yritä sen jälkeen saada se mahtumaan veneen jääkaappiin. Mahdoton tehtävä =D. Torilla on ihana kävellä ja katsella mitä kaikkea hyvää sieltä voisi ostaa. On kalahalli ja lihahalli, monia ruokapaikkoja  ja yläkerrassa antiikkiliikkeitä, jotka ovat ennen kaikkea Kipparini suosikki paikkoja.

Yläkerrassa oli myös parikin kivaa vintage liikettä, joissa vietimme paljon aikaa. Juniori löysi jopa ostettavaa. Tuotteet oli järjestelty  kivasti ja niitä oli helppo katsella. Itse ihastuin ajatukseen, että kenkää voi pitää kynätelineenä =D.

Tukholmasta tuttu Fotografiska avasi ovensa Tallinnassa tänä kesänä juhannuksen jälkeen. Tästä saadaan kiittää Maarja Loorentsia, joka on tämän hankkeen takana. Valokuvamuseon paikaksi valikoitui Telliskivessä sijaitseva ns. punainen talo. Olen käynyt Tukholman fotografiskassa ja tunnelma oli täällä Tallinnassa ihan saman lainen! Konsepti oli saatu hyvin monistettua.
Tukholman tavoin ala-aulassa oli myymälä ja sieltä ostettiin liput näyttelyyn. Tarjolla oli myös tuliaisia kotiin viemiseksi. Voit katsota, kenen näyttelyitä milloinkin on tarjolla, Fotografiskan nettisivuilta täältä.


Fotografiskan kuudennessa kerroksessa on ravintola, josta oli upea näkymät Telliskiveen ja muualle Tallinaan. Valitettavasti emme ennättäneet nauttia täällä mitään, sillä meillä oli varattu pöytä illaksi ravintola Noaan ja sitä ennen piti ennättää käydä vielä veneellä.


 Muutamia tunnelmakuvia Telliskivestä.
Tästä idea vanhoille kumisaappaille Tallinnan vanhasta kaupungista.


Vanhasta kaupungista löysimme kaksi majakkaa, jotka näimme lomamme aikana, Mohnin ja Narva-Jõesuun majakat. Majakka kokoelma sai kaksi uutta upeaa majakkaa!


Vanhan kaupungin antiikkiliikkeessä autoili tämä suloinen nalle. Olihan siitä pakko ottaa kuva jos toinen =D.
Illalla kävimme syömässä Noa ravintolassa, samalla juhlistimme Kipparin tulevaa nimipäivää. Olimme olleet Noassa aikaiseminkin, joten taattua laatua oli tiedossa. Ihana ravintola, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti