perjantai 6. syyskuuta 2019

Toila sadam - Viro

Kun olimme lekotelleet tarpeeksi Narva-Jõesuun hiekkarannoilla, oli aika antaa iholle lomaa auringosta ja jatkaa "kotimatkaa". Seuraava määränpää oli 16,5 merimailin päässä Toilan satama. Sataman koordinaatit ovat 59º25.60' N 27º32.13' E.


Toilan satama sijaitsee  Püha-joen suistossa. Se oli melkein täynnä paikallisten veneitä, mutta onneksi meille löytyi rako. Myös toinen suomalainen vene sai paikan. Sama venekunta, kenen kanssa vuokrattiin sauna puoliksi Purtsessa =D.
Satamassa sijaitseva suurempi ravintola ei ollut vielä auki. Se oli avautumassa seuraavalla viikolla. Onpahan jotain nähtävää, jos tänne tulisi uudelleen.
Toilan satamassa oli laiturilla tarjolla vettä ja sähköä. Suihku ja WC tilat sijaitsivat satamakonttorin takana. Ne olivat lukossa ja meille tarjottiin avainta käyttöön, mutta pian tajusimme, että meitä oli kaksi vierasvenettä satamassa, olisi ollut aika hankalaa avaimen kanssa. Niinpä päätimme satamakapteenin ehdotuksesta ratkaisuun, että pyydämme häneltä aina avaimen silloin kun sitä tarvitsemme. Satamakapteeni oli paikalla 24/7 (ei onneksi sama henkilö koko ajan). Polttoaineen tankkausta ei ollut satamatta tarjolla.


Satamakonttorin vieressä oli parikin eri ravintolaa, joista sai kaikenlaista pientä purtavaa ja paikallista olutta. Lähimpään kauppaan oli matkaa kaksi kilometriä.


Myös Toilan satamassa oli upea hiekkaranta ja kaunis auringon lasku. Täällä oli paljon paikallisia viettämässä kesäpäivää, joka osaltaan selitti sen, miksi vessat olivat lukossa. Satama oppaassa kerrottiin, että lähettyvillä oli myös kuuluisa Toila Spa, mutta tällä kertaa emme käyneet siellä.


Satamassa tepasteli merihanhi. Se oli minusta hauska. Kun pysähdyin se käänti minulle selkänsä. Ikään kuin sanoakseen, että kun "minä en näe sinua, niin sinäkään et näe minua" =D.


Aivan sataman vieressä sijaitsee Orun puiston maastonsuojelualue, joka oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Se oli sopivasti matkan varrella kauppaan. Otetaan siitä ihan oma esittely =D. Meidän venekunnan mielestä Toilan satama oli kaikella tapaa tosi kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti