lauantai 4. tammikuuta 2014

Jouluruusu

Tutustuin tänäjouluna ensimmäisen kerran kukkaan, jota en (mielestäni) ollut aikaisemmin joulunaikaan tavannut, nimittäin jouluruusuun. Äitini oli saanut sellaisen hieman ennen joulua.
Kukka näytti minusta ensin ihan muoviselta. Piti ihan käydä hiplaamassa sen lehtiä jotta vakuutuin sen aitoidesta =D. Kukka ei tuoksu juuri lainkaan, joten se sopii hyvin myös niille, jotka eivät voi olla hyasintin läheisyydessä.
Netistä löysin tiedon, että jouluruusu on perinteikäs joulukasvi, joka on vuosien unohduksen jälkeen kokenut uuden tulemisen. No, ilmankos en ollut sitä tavannut aikaisemmin. Tämän voi istuttaa myös omaan puutarhaan, jossa se kuulema kukkii ensimmäisten joukossa keväällä.Pienten lasten kanssa kannattaa olla varovainen, sillä jouluruusu luokitellaan myrkylliseksi kasviksi. 


Tämä leinikkikasvien heimoon kuuluva kukka viihtyy viileässä ja valoisassa paikassa. Kastella pitää sopivasti, sillä se ei pidä kuivahtamisesta eikä liioin liiasta märkyydestä. Vetta annetaan tasaisesti mutta kohtuullisesti =).

14 kommenttia:

 1. Suosikkikukkiani! En oikeastaan tiennytkään rttä tämä on myrkyllinen mutta niinhän on joulutähtikin joka kuuluu varmasti monen perheen jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ollut jostain syystä tätä aikaisemmin tavannut. Kaunishan se oli =).

   Poista
 2. Très joli post ! Magnifiques photos.
  Bonne année!
  Cath.

  VastaaPoista
 3. Jouluruusuja on ollut iät ja ajat. Oma jouluruusuni kukkii pihallani juuri nyt, kukista suurimmat reilu kämmen kokoisia!
  Joka vuosi jouluruusun kukinta ulkona ei toki onnaa, mutta tänä vuonna kyllä. Kukat kestää hyvin pakkasta ja mahdollinen "ei" toivottu lumi suojaa niitä hyvin. Omat jouluruusuni olen istuttanut keväällä vastaavasta, joka kuvassasi.
  Ei voi kuin ihmetellä, miten nykyihmiset eivät tunne perinteisiä joulukukkia esim. kielo, mutta H&M:n rätit kyllä!
  Opiskele bilsaa ja tuu onnellisexi....................

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minulle jostain syystä todellakin uusi juttu =). Luonnossa liikumme paljon ja luontoa ja kasveja tuleekin kuvattia melko paljon. Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että uuden sukupolven soisi enemmän liikkua ja tutustua luontoon ja kasveihin. Sieltä löytyy monenlaista tutkittavaa. Myös se oli minulle uusi juttu, että kielo on ollut myös joulun kukka. Sen ottaisin takaisin milloin vain, sillä sen lisäksi, että on kaunis kasvi, sen tuoksu on aivan huumaava =).

   Poista
 4. Ihania kuvia jouluruususta!! Minun äitini oli ostanut itselleen samanlaisen perinteisen joulutähden lisäksi :) Hyasintteja heillä ei voi olla isäni takia, sillä hän saa helposti migreenin voimakkaista tuoksuista. Täytyykin kertoa äidille, että hän voi istuttaa sen kevään tullen pihalleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun isäni ei myöskään voi ottaa hyasinttea vastaan johtuen astmasta. Siksi jouluruusu olikin heille oivallinen kukka, se kun ei tosiaan tuksu voimakkaasti. Ei muuta kuin vinkki äidillesi, että kevällä heti istutuspuuhiin =D.

   Poista
 5. Ihana kukka :-). Aamulehdessä taisi olla listaus vanhoista joulukukista, osa tekee paluuta. Joukossa oli myös kielo. Oi kohta päästään kevätkukkien värien ja valon pariin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielo oli minulle kanssa uusi juttu, siis siinä mielessä, että se on ollut joskus joulukukka. Rakastan kieloja ja voisin ottaa sen milloin vain myös jouluksi kotiin. Tuoksuu nimittäin aivan ihanalta.

   Poista
 6. Jouluruusu on suloinen. Itsekin tutustuin siihen vasta pari vuotta sitten. Plantagenissa oli niitä myynnissä joulun alla, mutta kun menin ruusua ostamaan juuri ennen joulua, olivat loppuneet, Jouluruusu elää uutta tulemistaan. Ja huomasin jonkun liikkeen joulumainoksessa myytävän koristetyynyjä, joissa oli jouluruusun kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli ihan "jännä" kukka. Todellakin luulin sitä ensin tekokukaksi =D. Tämän postauksen myötä tulikin paljon asiaa joulukukista, joista mm. kielo oli minulle myös uusi juttu. Pitääkin kaivella kovalevyä, siellä pitäisi olla kuvia kielosta, jos vaikka postaisi siitä seuraavaksi =D.

   Poista