torstai 16. tammikuuta 2014

Kuopion satama

Kuopio sijaitsee kauniin Kallaveden rannalla, joten sieltä löytyy myös satama. Satama on kesällä torin lisäksi yksi vilkkaimmista paikoista, enkä ihmettele, sillä se oli todella kaunis paikka myös näin harmaana "talvi" päivänäkin!
Laiturit ammottavat tyhjyyttään, mutta odottakaas kun tulee kesä! Silloin täällä on toinen toistaan komeimpia venhoja parkissa.
Menimme vierasvenesataman puolelle kaunista siltaa pitkin. Jos joku kesä mennään Saimaalle, voisi sieltä pistäytyä myös täällä Kuopiossa. Pääsisi kerrankin tänne kauniiseen kaupunkiin myös kesällä.
Tältäkin sillalta löytyi muutamia rakkauslukkoja.
Sataman nimi on Maljalahti ja täällä sijaitsee vieravenesatama Kallamarina. Satamasta löytyy kaikki palvelut veneilijöille aina aamusaunasta tankkaukseen. Rannassa sijaitsee kesäravintola Galley, joten nälkäkään ei pääse yllättämään. Galley tarkoittaa Kapyysia joka on laivankeittiö. Paikkaa pitää tunnetti musikko ja monitaituri Sakari Kuosmanen. Galleyn nettisivuille pääset tutustumaan tästä.


Kallamarinan kotisivuille pääset tutustumaan tästä.


Jos minä asuisin Kuopiossa, niin asuisin ehdottomasti täällä rannassa. Istuskelisin kesällä näillä penkeillä (siis silloin kun en olisi vesillä) ja kuuntelisin lokkien ääniä. Katselisin järvelle ja ihailisin veneitä ja kaunista maisemaa.
Jatkoimme matkaa rantaa pitkin ja pääsin kuvailemaan näitä ihania veneitä. Kuopion keskustaan ei ole rannasta pitkä matka, joten jos tulee veneellä, ei tarvitse kokea kävelymiehen tuskaa, vaan keskustaan pääsee vaivattomasti =).


Kesän kovimpana bilepaikkana itseään mainostava kesällä toimiva makasiiniravintola Albatrossi on myös aivan sataman tuntumassa. Ovet avataan aina viikko ennen vappua ja suljetaan kauden mentyä ohi syyskuun lopussa. Albatrossin sivuille pääset tutustumaan tästä.
Sataman alueella toimii kolme risteily-yrittäjää. Ei tarvitse siis välttämättä omistaa omaa venettä ja pääsee ihailemaan kauniin Kallaveden maisemia. Mahdollisuuksia on monia, voi vain risteillä, voi syödä ja risteillä, pääsee viinitila vierailulle ja voi vaikka vuokrata ihan oman tilaisuuden. Mikä olisikaan mukavaa kuin kerätä kaverit kasaan ja lähteä yhdessä viettämään kaunista kesäiltaa vesille.


Kyllä se vaan on niin, että nämä satamat vetävät minua aina puoleensa. Olisin voinut pörrätä täällä koko päivän. Vaan Kuopiossa on todellakin paljon muutakin kaunista katsottavaa, joten jatkoimme matkaa.

8 kommenttia:

 1. Oli hyvä taas katsella kauniita kuvia Kuopiosta.
  Tuota siltaa en muista, on varmaan rakennettu lähtöni jälkeen (lähdin maailmalle -91)
  Tuosta Koski laivasta muistin ennen seilanneen Karjalankosken tuolta, liekkö tuo sama laiva, isäni oli sillä töissä.
  Hyvää tostaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina =). Tuo ranta oli minusta aivan ihana vaikka ei ollutkaan sesonki päällä. Millaistahan se sitten olisikaan kun olisi kesä. Silta näytti melko uudelta kyllä, joten voi hyvinkin olla, että on rakennettu lähtösi jälkeen. Rantaan oli tulossa lisää kerrostalojakin =).

   Poista
 2. Satamat kiehtovat myös minua, niissä on paljon katseltavaa. Kiitos Katinka Kuopion sataman katselmuksesta. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia ja kiitos samoin, oikein ihanaa loppuviikkoa myös sinulle =). Satamat ja ylipäätään veden äärellä oleminen oli vuoden aika mikä tahansa, on aivan ihanaa.

   Poista
 3. Tosi ihania kuvia. Itse olen viettänyt pari vuotta opiskelun merkeissä Kuopiossa. Kovin paljon en ehtinyt maisemia ihailla, mutta yliopiston alue on todella kaunis, varsinkin ruska-aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli! Yliopiston alueella en muuten olekkaan vielä (tietääkseni) käynnyt, pitääkin ottaa agendalle seuraavalla kerralla =).

   Poista
 4. Piękny miałaś spacer i zrobiłaś śliczne zdjęcia z ciekawych miejsc. Pozdrawiam.
  Sinulla oli mukava kävellä ja teki kauniita kuvia mielenkiintoisia paikkoja. Yours.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Giga! Kävelyretki oli tosi kiva =) So thank you Giga, I´d like to walk very much =).

   Poista