keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sininen hetki metsässä

Joulun jälkeinen pimeys oli yht äkkiä poissa. Aurinko paistoi monena päivänä ja luntakin saatiin sen verran, että oli huomattavasti valoisampaa. Olin viikolla katsellut kateellisena monissa blogeissa mitä upeimpia kuvia pakkasesta. Vasta kun saapui viikonloppu, pääsin minäkin vihdoin kameran kanssa metsään valosan aikaan.


Pahimmat pakkaset olivat jo hellittäneet ja paras huura oli poissa. Silti metsässä oli todella kaunista. Oli kuin joku olisi käynyt heittämässä pumpulia ympäri mäkiä. Meillä on onni asua aivan metsän laidassa, vaikka asummekin pääkaupunkiseudulla.


Kesällä nämä puskat ovat täynnä mustikoita. Nyt ne peitti kaunis valkoinen pumpulipeitto. Nautin auringosta täysin rinnoin. Sitä oli ollut niin ikävä. Jotenkin se vain jännittävällä tavalla piristää ja antaa iloa elämään. Olen aina tykännyt auringosta.
Meidän metsässä (tai siis emme me sitä omista) on paljon eläimiä. Jäniksiä näkee pihassakin, parhaimmilla on ollut kolme yhtäaikaa. Mitkä lie kokoontumisajot =). Olen nähnyt metsässä myös kettuja, kauriita ja kesällä jopa kerran vaskitsan. En ollut ikinä nähnyt sitä aikaisemmin. Hetki meni ihmetellessä, ennen kuin tajusin, että kyseessä ei ollut käärme. Nyt ne ovat talviunilla.


Olenhan kertonut, että majakoiden, lokkien, meren, italian, muumien, valokuvaamisen, kivien, kallioiden (lista on loputon), lisäksi rakastan käkkärämäntyjä? Niitäkin löytyy meidän lähimetsästä. Minusta niissä on jotain karua ja kaunista, jotakin paljasta. Siinä ne seisovat, vaikka kaikki on riisuttu päältä.


Mitäs sanotte, eikö olekkin kainista luonnon taidetta?
Tässä on kelokin saanut hieman pumpulia kylkeensä =).


Metsä on paikka, jossa sielu lepää ja henkinen akku latautuu ihan kaikkina vuoden aikoina. Kesällä saa nauttia väriloistosta ( ja hyttysistä), syksyllä kauniista ruskasta ja metsän antimista. Talvi tuo raikkaan ja viileän tuulahduksen väliin valkealla peitteellä ja sitten koittaakin kevät. Luonto herää henkiin ja näyttää kuinka on voimissaan talvilevon jälkeen. Pidän jokaisesta vuodenajasta.


Tässä piti heittää lumeen ihan vatsalleen ja laittaa macro kiinni kameraan. Sitten etenen kuin sissi sodassa, ryömien kohti kuvauskohdetta. Toivottavasti hirmuisen moni naapureista ei ollut ikkunassa =D.


Näiden melko sinisten hetkien ja tämän lumitupsullisen myötä toivotan teille ihanaa viikon jatkoa. Liikkukaa luonnossa ja nauttikaa sen rauhasta.

12 kommenttia:

 1. Talvi on kaunis, olet sen ihanasti esille tuonut, kiitos.
  Nyt valo alkaa voittaa, iltapäivät jo kummasti vaaleat, voisi meikäläinenkin keretä kuvaamaan töitten päälle.
  Otankin kameran mukaan.
  Hyvää keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina <3! Kivaa oli kuvailla vaikka näpit meinasivatkin jäätyä =D. Ihanaa keskiviikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Kauniita talvikuvia! Tuo kakkoskuva on suloinen. Mersäntyttö tahdot olla:)
  Käkkärämännyistä minäkin tykkään. Kuvauksellisia talvitunnelmia toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3! Metsä ja ylipäätään luonto on meillä suomessa kyllä arvokas asia.

   Poista
 3. Hienoja talvikuvia! Kirkas auringonpaiste kruunaa lumisen maiseman. Näillä keleillä kelpaa ulkoilla ja kuvailla, paitsi että jälkimmäistä tehdessä näpit tosiaankin ovat jäätyä kalikoiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Se on juurikin näin, että vinkkejä hyvistä kuvaskäsineistä otetaan vastaan =D.

   Poista
 4. Hienoja taas! Kyllä "sissisota" kannatti. Tarkkaan ajoitetun ryömimisen tuloksena loistava otos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja <3! Enemmänkin olisin halunut ryömiä, mutta pakkanen hieman rajoitti, meinasin jäätyä =D.

   Poista
 5. Moikka, huomasin, että olit liittynyt blogini lukijaksi. Tervetuloa vaan! Ja sitäkautta oli mukava myös löytää tämä sinun sivustosi. On mukava löytää saman harrastuksen jakavia ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti =) Ja kiva että löysit tänne! Olen samaa mieltä, että on mukava löytää ja lukea saman harrastuksen parissa puuhaavia. Varsinkin kaikki vinkit ovat kullan arvoisia =). Ihanaa viikonloppua!

   Poista