keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Savon sydämessä, Kuopiossa

Vietämme yleensä joulut Keski-Suomessa ja meille on tullut jo perinteeksi, että jatkamme sieltä joulun jälkeen matkaa Kuopioon tapamaan sukulaisia. Ajoa on vain vajaat parisataa kilometriä ja saavumme savon sydämmeen =). Kuopio on todella kaunis ja kuvauksellinen kaupunki. Kävelimme mieheni kanssa yhtenä päivänä katselemassa paikkoja, kamera tietenkin mukana. Päivä oli pilvinen ja satoipa välillä muutaman tipan vettäkin.


Matkalla keskustaan ylitimme rautatien.


Bongasin myös matkan varrelta pari kuvauksellista vanhaa moottoria.
Rivi kauniita pastellinsävyjä harmaassa säässä =).


Matkalla ohitimme myös Kuopion vankilan, joka toimii pääasiallisesti tutkintavankilana. Korkea muuri ympäröi kaunista rakennusta. 


Jouluna ei ollut lunta Kuopiossakaan. Taisi olla puolet suomesta tuolloin vailla lunta. Lunta oli jo kertaalleen ollut, mutta lauha keli oli tehnyt tehtävänsä.
Tämä rakennus on Kuopion museo (jossa emme tällä keralla ehtineet piipahta). Minusta erittäin kaunis rakennus.


Joka kerta, kun ajan autolla Minna Canthin katua vannon, että tänä vuona luen jonkun hänen teoksen. Olen jo niin pitkällä, että olen ladannut  hänen kaksi teosta sähköisinä kirjoina, vielä pitäisi lukea =D. Moni on kehunut hänen tuotantoa ja haluan ottaa myös itse selvää, millaisia tarinoita hän on kirjoittanut.Minna Canth oli kirjailijan uran lisäksi ensimmäinen suomalainen sanomalehtinainen. Hän syntyi Tampereella mutta muutti alle kymmenenvuotiaana perheen kanssa Kuopioon.


Kirjailija Maria Jotuni puolestaan oli syntyperäinen Kuopiolainen. Paikalta, jossa hänen syntymäkoti on sijainnut, löytyy muistolaatta. Molemmat, sekä Maria että Minna, opiskelivat aikoinaan opettajiksi, mutta kummastakaan ei koskaan opettajaa tullut.


Piipahdimme välillä Muikkuravintola Sammossa maistelemassa maan kuuluja paistettuja muikkuja. Kyltissä houkuteltiin: "Italiajalaesten leevonnaesten ja ameriikkalaesten sämpylöitten välliin maestuu savolaenen muikku". Ja niin kyllä maistuikin! Oli ihan mahdottoman hyvää.


Näissä kuvissa nähdään jälleen eräs haaste (minulle jotenkin ihan ylivoimainen muistaa). Olen kuvauskurssin jälkeen tomerasti yrittänyt harjoitella M asennolla kuvaamista. Päivä päivältä alkaa sujumaan paremmin, mutta aina unohtuu jotain. Tässä unohtui se, että tulin ulkoa sisälle, eli valkotasapaino olisi pitänyt muuttaa ja tulos oli sitten tällainen. Ehkä muistan seuraavalla kerralla nyt kun olen tämän julkisesti tunnustanut =).


Ravintolan seinältä löysin tämän harmonikan. Paikka oli mukavan kodikas ja palvelu ystävällistä.


Piipahdimme myös kirpputorilla, jossa näin nämä hauskat vanhat peltirasiat.


Kuopion kaunis Tuomiokirkko vilahtaa monien katujen varsilta.


Tämä on torin laidalla sijaitseva kaupungin talo.


Tämän joulupukin oli puolestaan tuuli viennyt mennessään, vain punainen nuttu ja hattu olivat jääneet erääseen puistoon. "Huh hei, sen tuuli vei" =D.

Jos mietitte, että tässäkö todella olivat kuvat yhdestä suomen kuvauksellisimmasta kaupungista, niin ehei. Lisää on tulossa. Käymme vielä Tuomiokirkossa, kauppahallissa, eräässä ihanassa lasten leikkipuistossa ja tietenkin rannassa, sijaitseehan Kuopio upean vesistön, Kallaveden rantuvilla. Pysykää siis "kanavalla" =).

18 kommenttia:

 1. Voi kiitos sinulle tästä ♥
  Synnyinseutuni, kotikaupunkini rakas.
  Sinne vielä tahtoisin palata.
  Kaikki tutut paikat.
  Olitteko matkalla Männistöön, kun ajoitten tuosta vankilan ohi?
  Ja museo on mielenkiintoinen paikka, usein tyttären pieni ollessa siellä käytiin usein.
  Odotan innolla uusia Kuopio kuviasi, sillä mustavalkea tuomikirkko on kaunis, kauneimpia kirkkoja.
  Minä usein kuvaan lintuja M asetuksella.
  Maisemat melkeimpä maisema asetuksella.
  Upeita kuvia otit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina <3! Kuopio on minusta todellakin yksi suomen kauneimmista kaupungeista. Harmi vaan, että yleensä käymme siellä juuri näin talvella, kun kesät menee merellä. Tosin suunnittelimme, että jos joku kesä mennään veneellä Saimaalle, niin sieltä olisi kiva tulla Kallavedelle ja Kuopioon. Tehtiin sellainen kävelyretki kun kuvailin ja Männistöä taisi olla just tuo mistä mentiin junaradan yli ja tultiin siihen vankilan kohdalle. Siinä vieressä on aivan ihana leikkipuisto, josta tulee oma postauksensa =).

   Poista
 2. Kuopio on kyllä ihana kaupunki. Käyn siellä muutamia kertoja vuodessa, koska olen Kuopion eteläpuolelta kotoisin. Nyt joulun jälkeen, juuri lumettomaan aikaan, kävin viimeksi ja joitakin kuvia otin. Rakastan Kuopion vanhoja puutaloja, museota, kaupungintaloa, kauppahallia ja vanhan sisäsuomalaisen kulttuurikaupungin tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi, että Kuopio on todella ihana. Sieltä löytyy vielä sellaisia idyllisiä "Pikku Pietarin pihoja" =). Olisi kiva toden teolla mennä joskus kesälläkin, mutta ollaan kesät merellä.

   Poista
 3. Meillä on mökki Varkaudessa ja kerran kesässä täytyy ajella Kuopioon ostamaan kalakukko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten todella mukavassa paikassa kesämökki. Miten se on, onko se muikkukukko vai ahvenkukko parempi? Molemmat maistuu minulle, mutta jos pitää suosikki valita, niin sitten sen on ahven =).

   Poista
 4. Olipa kauniita kuvia kauniista kaupungista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna, sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta sai jotain otettua =).

   Poista
 5. Olipa kiva Kuopio-katsaus. Vuosia on kulunut paljon, kun siellä viimeksi on tullut käytyä. Tykkään näistä sightseeingeistä blogeissa! Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Nyt vain otat asiaksesi kesällä lähteä. Velmieskin asennetaan siihen mennessä paikoilleen (kuten tulen jatkossa kertomaan) =D.

   Poista
 6. Apua! Sydämmessä ei, ei, ei !!!!! Pitää olla sydänmessä! Vanha hyvä muistisääntö sydän sanan taivutukseen on se, ettei sydänmeen
  mahdu kahta ämmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta muistisäännöstä =). Aloin tuota vielä tutkiskelemaan ja internetin syövereissä se oli kirjoitetty sydämellä. Eli ei ollut tässäkään sitä toista ämmä. Suomenkieli on haastavaa, ainakin minulle, vaikka olen ihan supi suomalainen =D.

   Poista
 7. Urocze miasteczko. Kolorowe domy, co lubię. Piękny kościół. Pozdrawiam.
  Viehättävä kaupunki. Värikkäitä taloja, josta pidän. Kaunis kirkko. Yours.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Giga, kirkosta on tulossa lähipäivinä lisää kuvia. So thank you Giga, more pictures are coming soon for the church =).

   Poista
 8. Haa, tätä onkin jo odotettu, eli sitä kun Katinka pääsee kameransa kanssa tänne kotikaupunkiini Kuopioon. Komeita kuvia olet saanut napattua tutuista maisemista, ainoastaan nuo vanhat moottorit ja lumipallon alle litistynyt joulupukki eivät olleet minulle ennestään tuttuja. Olisit pistänyt viestiä, että olit täällä päin liikenteessä. Oltaisiin voitu vaikka keittää kahvit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Kiitos Pasi! Kuopio on kaunis kaupunki, oli vuodenaika mikä tahansa. Ainut mikä jäi harmittaan, niin Velmiestä eivät olleet ennättäneet asentaa paikalleen torille, jokohan se nyt seillä on? Me tullaan perheen kanssa yleensä aina joulun jälkeen Kuopioon, joten laitetaan kahvit korvantaakse, jos vaikka tänävuona juotaisiin =).

   Poista
 9. Kiitos, nyt olen pienen palasen katsellut Kuopiota hienoja kuvia katsellessa :) Kuopio on kaunis kaupunki, varsinkin kesällä. Olen joskus kauan sitten käynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ole hyvä vaan =). Kuopio on tosi kiva paikka. Me käydään siellä aina talvella, koska ollaan kesät merellä. Vähän harmiittaa, sillä se on kesällä varmasti vielä upeampi paikka. No, jos joskus pääsisimme sinne omalla veneellä kesällä =).

   Poista