perjantai 3. tammikuuta 2014

Voi Muru minkä teit!

Veit sydämmeni!

Kaivoskierroksen pääteeksi oli tarjolla Muru ravintolan valmistama viiden ruokalajin illallinen. Muru ravintola löytyy Helsingistä, mutta en ollut vielä siellä itse ennättänyt käymään. Kovasti olin kuullut kehuja paikasta, joten odotusarvot olivat melko korkealla. Illallinen tarjoiltiin Tytyri-salissa ja tässä vaiheessa sai kypärän jättää päästään oven ulkopuolelle.


Sali oli valaistu ja sisustettu tunnelmallisesti. Päällystakit heitettyämme saimme ystävällisen ohjauksen meille varattuun pöytään.


Valitsimme mieheni kanssa viininmenun, jossa oli jokaiselle ruoalle suunniteltu oma, kyseiselle ruoalle sopiva viini. Tämä valinta kannatti, sillä viinit täydensivät upeasti makuelämyksiä.


Muru järjesti joulunalla useamman illan, tällä kertaa oli  kuitenkin menossa viimeinen. Onneksi mahduimme mukaan!


Ja sitten itse ruokaan. Pahoittelen, että valokuvat eivät anna täydellistä kuvaa, sillä valaistusolosuhteet olivat näin aloittelevalle kuvaajalle todella haastavat. Laitan kuitenkin muutaman näytille ja yritän kuvailla sanallisesti mahdollisimman hyvin =D.


Menu aloitettiin Blinivohvelilla jonka kanssa lisukkeena oli siianmätiä, muikunmätiä, punasipulia ja tietenkin smetanaa. Vohveli puuttuu kuvasta, sillä se tärähti (siis se kuva, ei vohveli) =D. Yhdistelmä maistui aivan ihanalta ja blini vohvelin muodossa oli suorastaan nerokas! En ole oikein koskaan ymmärtänut vohveliraudan päälle mitään, mutta nyt on vakavasti harkinnassa.


Seuraavaksi jatkettiin tryffelirisotolla. Se maistui suorastaan jumalaiselta (olisin voinut syödä toisenkin annoksen =D).


Miltäs kuullostaa poronpaahtopaisti ja katajanmarjalla maustettu béarnaise-kastike? Minulta loppuvat nyt ylistyssanat, sillä parempaa en ollut syönyt koskaan aikaisemmin! Tätä olisi hampaatonkin pystynyt syömään, sillä liha suorastaan suli suussa ja maku oli aivan m a h t a v a ! Tämä oli hetki, jonka olisin suonut kestävän loppuelämäni. Seuraavaksi saimme Murun juustoja lautasella ja niiden kanssa mustikkachuteytä. Erittäin ihania makuja. Tästä eteenpäin kamera unohtui aivan totaalisesti, joten kuvia ei ole =D. Lopuksi tämän ihana illallisen kruunasi tähtianiksella maustettu suklaamousse kirsikkaliemellä.


Jonkin verran olen syönyt hyvää ruokaa, mutta tämä ateria meni kyllä kirkkaasti kärkeen! Nyt on aivan pakko päästä käymään heidän ravintolassa myös Helsingissä. Ravintolan nettisivuille pääset tutustumaan tästä. Toivottavasti vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestetään taas tänäkinvuona, lähden ehdottomasi uudelleen. Ja vinkki, käy tykkäämässä Murun facebook sivuista, saat heiltä uutisia ja vinkin heti myös, mikäli tällainen tilaisuus tulee tänävuona tarjolle.Ostin paikalta mukaan murun herkkukassin ja tämä ihanan keittokirjan. Kirjasta löytyy mm. blinivohvelin ohje ja mikä ihaninta, herkkukassissa oli aineet lasipurkissa tryffeli risottoon! Pääsen siis tekemään sitä ja fiilistelemään makua uudelleen (toivottavasti onnistun siinä edes puoliksi yhtä hyvin, kuin mitä Murulaiset olivat tehneet).


Olisiko vessaraportin aika, mitä? Tätä en voinut ohittaa, sillä täällä oli siisteimmät pajamajat ikinä! Kun lähti puuteroimaa nenää, piti ottaa kypärä päähän =D.


Pajamajassa oli juokseva vesi käsienpesuun, luksusta!


Ja kaikki paprituotteet oli laitettu kauniisti koreihin esille. Lisäksi paikka tuoksui aivan muulle, kuin mitä pajamajat yleensä. Tämä tuksui hyvälle ja raikkaalle.
Kiitos Murulaiset, teitte illasta unohtumattoman. Kiitos myös meidän pöydän tarjoilijalle. Hän oli rento ja ystävällinen, teit omalta osaltasi illasta todella onnistuneen. Toivottavasti järjestätte myös tänävuonna vastaavanlaisia tilaisuuksia. Sitä ennen pitää tulla kyllä maistelemaan ihania makuja Helsingin ravintolaan. Tämä oli rakkautta heti ensimmäisellä suupalalla!

6 kommenttia:

 1. Wow, mikä paikka syödä! Maanalaista, jännää tunnelmaa. Blinivohveleita, tryffelirisottoa, poronpaahtopaistia... kuulostaa suussasulavalta. Olipa kiva ja erilainen ruokapostaus, kiitos Katinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli ihana ja ruoka todella hyvää. Lähden kyllä tänäkin vuona jos vain samanlaisen tilaisuuden järjestävät =).

   Poista
 2. Nam, onneksi olin jo syönyt lounaan. Muutenhan tässä olisi nälkä iskenyt. Ihana erilainen paikka nauttia laadukkaasta ruuasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli todella kiva ja ruoka erinomaista =). Lähden kyllä toistenkin jos vain tilaisuus tulee.

   Poista
 3. Oi mikä kokemus tuo on ollut!! Olen kerran käynyt Murussa syömässä, siitä on jo muutama vuosi aikaa, mutta edelleen Muru on ihan kärkiravintoloiden joukossa mielessäni. Pitäisikin päästä sinne pian uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemus oli kyllä ihana! Ja meinaan mennä käymään myös heidän varsinaisessa ravintolassakin piakkoin.

   Poista