tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vielä vähän lisää veneitä, vai ovatko ne sittenkin laivoja?

Kun vatsat oli täytettu vanhankaupungin puolella, oli laivan lähtöön aikaa tunti. Ennätimme hyvin kävellen satamaan. Rantabulevardit ovat paikkoja joihin en kyllästy varmasti ikinä. Oli sitten meri jäässä tai vapaana, aina yhtä ihanaa.
Jäin tätä postausta kirjoittaessa miettimään, että mikä määrittelee sen, milloin alus on vene ja milloin laiva? Pitääkö olla tietty määrä jalkoja vai liittyyko se mootorin kokoon? Soutuvene on selkeästi vene ja itse luokittelen myös meidän oman veneen veneeksi. Mutta nämä kuvissa olevat, jokohan nämä olisivatkin sittenkin laivoja?


Rannassa oli myös ravintolalaiva.


Voisin vallan mielelläni asustaa kyllä näissäkin taloissa. Voisi katsella ikkunasta kun veneet ja laivat kulkisivat ohi, linnut pitäisivät omaa ilakointiaan. Maisemana meri on sellainen johon en myöskään kyllästy varmasti ikinä.
Jos asuisin täällä, olisin varmasti alvariinsa kuvaamassa rannassa ja tietokoneen levyt täyttyisivät samoista kuvista =D.


Loppumatkan olen kuvannut niin moneen kertaan, että tällä kertaa löin itseäni sormille ja maltoin olla kuvaamatta (vaikka mieli kyllä kovasti teki). Samoin kuvia Viking Linestä alkaa olla melkoisesti. Astuimme laivaan ja pienen levähdyksen jälkeen veimme juniorit saunomaan ja pulikoimaan porealtaaseen. Hyvää se teki kyllä itsellekin kaiken kävelyn jälkeen.

23 kommenttia:

 1. Jestas sun kuvasaalista. Kun kuvaa ja kuvaa ja upeita ja kivoja kohteita on vaikka sioille syöttäis (mikä sanonta! .. :) niin on aina runsaudenpula valita kuvia tänne, eikö.
  Kuvat veneistä on syötävän kauniita. Ja entäs sitten katunäkymät - tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki <3! Minun perisynti on juuri se, että kuva syntyy, varsinkin kun on jossain uudessa paikassa. Ja ettei tulisi kilometrin pituisisa postauksia niin yritän aina vähän jakaa niitä aiheittain =D. Ja silti jää paljon kuvia, jotka eivät päädy koskaan tänne.

   Poista
 2. No mutta nämähän ovat kauniita kuvia! Tukholmassa olisikin taas mukava piipahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit <3! Tukholma on ihana ja kuvauksellinen paikka. Olisi ihanaa käydä siellä joskus kesällä, mutta me ollaan aina kesät merellä. Jos sitten pääsisi, kun mennään sinne omalla veneellä =D.

   Poista
 3. Myönnän, tulee käytettyä sanaa Vene aivan yleisympärimerkiten kaikki kelluvat menijät. Joskus mietin että uups, joku voi loukkaantua ja ottaa veneen vähättelevänä nimityksenä. Mutta erittäin mielenkiintoista, missä se veneen ja laivan erotus on :-) ?
  Juu samaa mietin myös sanasta koska kuorma-auto muuttuu rekaksi (perävaunun kohdalla...).

  Ihania kuvia. Pitäisi enemmän käydä seikkailemassa naapurimaiden bulevardeilla. Risteilyt kun ovat ihan kivan hintaisiakin ja nopeita reissuja.

  Vielä olen fundeerannut mikä kuvauskohde kiehtoo itseä ja varsinkin kesäisin kun joku teema ottaa mielenkiinnon vallan :-).

  Ihania kuvia olet napannut laivoista :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Viherrys <3! Itse olin kanssa miettinut tuota kuorma-auto - rekka juttua. Tai milloin huvila muuttuu villaksi =D. Nämä on näitä hauskoja mielenkiintoisia asioita. Risteilyt eivät ole todellakaan hinnalla pilattuja. Minä tosin tulin vannoneeksi viimereissussa, etten enään ikinä mene laivalle. Tuli halattua posliinia koko matkan Tukholmaan päin (asia jota ystävät eivät ymmärrä, miten voin voida pahoin ruotsinlaivalla kun me veneillään). Sitten tullessa sain kuulla, että laivan infosta saa pahoinvointi tabletteja, joten paluumatka meni paremmin =D.

   Poista
  2. Aivan jäätävä olo. Olen kokenut myös ruotsinlaivalla merisairauden :-p, yrppp...kaameeta. Onneksi ei ole purjehtiessa vielä tullut.
   :-)

   Poista
  3. Niin oli. Vain kerra olen ollut merisairas omassa veneessä. Menimme selän yli Tallinnaan ja oli vänän aaltoja ja tyhjä vatsa lähtiessä =).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. =D, kyllä ihana paikka, vaikka matka sinne ottikin sieluun (lue yläpuolelta) =D.

   Poista
 5. Excelentes fotografías. Enhorabuena.
  Visítame en: http://misojosasiloven.blogspot.com.es/

  Un saludo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much =).I will visit your blog right now!

   Poista
 6. Kyllä ovat kauniita laivoja ja kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Ansaitsisit kyllä mitalin siitä että tämän talven säissä saat näin aurinkoisia kuvia.

  Saaristolaivurikurssilla sanottiin, että veneen ja laivan erottaa käännöksistä. Vene kallistuu sisäkaarteen puolelle ja laiva ulkokaarteen. Eli vasemmalle käännyttäessä laiva kallistuu oikealle.

  Kuulemma Ruotsissa alus määritellään laivaksi kun pituutta on yli 12 metriä ja leveyttä yli 4 metriä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Kiitos Elena! Kyllä tuo harmaus välillä laittaa hiukset lähtemään päästä kun sen kanssa pähkäilee. Haa, nyt tiedän laivan ja veneen eron. Mietin aina että riippuuko se pelkästään aluksen pituudesta. Noita kallistuksia en olisi keksinyt. Olen muuten joka talvi miettinyt, että pitäisi käydä joku tuollainen kurssi. Meillä kippari on käynnyt monet kurssit Cevniä myöten, mutta ei se tekisi pahaa minullekaan. Vaan niin jäi tänäkin talvena käymättä =D.

   Poista
  2. Mietitkö muuten jo kuvatessa että kun sula on oranssireunainen ja -tekstinen blogi niin etsit oranssinsävyisiä taloja kuvattaviksi ?

   Me käytin kurssit työväenopiston tiiviskursseina, katso onko teilläpäin vielä jäljellä tälle keväälle ?

   Poista
  3. En ymmärrä, miksi minulla on oranssin sävyinen blogi, en nimittäin ole mitenkään erityisesti oranssin ystävä =D. Ihan outo valinta ja olenkin ajatellut, että pitäisi tässä (kun olisi ylimärräistä aikaa) vähän muuttaa blogin ulkonäköä, ainakin väriä. Nuo oranssit talot osuivat vain matkalle. Ekä minulla on sittenkin jokin piilohimo oranssiin, en vain itse sitä vielä tajua =D. Tuota työväenopistoa olen itsekin ajatellut. Meidän venereurakin taitaa järjestää, joten pitää laitta vakavaan harkintaan tuo kurssi.

   Poista
 8. Nauraa hykertelen täällä muutamille kommenteille =D Täällä nimittäin myös eräs, joka voi pahoin isoilla laivoilla, vaan ei koskaan omassa pikku purtilossa ;) Kaverit ei vaan tajuu! No, enpä tajua itsekään, mutta jostain syystä näin se vaan on ;) Ihania kuvia taaaas!!! Toistan itseäni, mutta nuo vene- tai laivakuvat ovat älyttömän hienoja! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Joo, ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun saan selitellä sitä, miten helposti voin isoilla laivoilla. Oma vene saa keikkua kunnolla, ja silti on ihan ok. Paitsi jos vatkausta kestää monta tuntia, on kiva mennä välillä maihin =D. Yksi yö oli Jussarössä viimekesän sellainen, että sinne ottaa lairutiin vain yksi tuulen suunta ja se oli sitten just se. Koko yön tempo venettä kunnolla. Välillä ajattelin, että ei kai auta muu kuin ottaa tyyny ja peitto ja mennä kuusen juurelle nukkumaan. Teltta voisi olla hyvä mukana hätävarana =D.

   Poista
  2. Ei ollenkaan hassumpi idea! Nuuskamuikkusen tavoin sitä voisi sitten vetäytyä telttoineen päivineen kiinteälle maalle nukkumaan :)

   Poista