sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Istahdetaan hetkeksi...

Tuntuuko teistä koskaan siltä, että aika menee aivan liian nopeasti eteenpäin? Yks kaks huomaa, että lapset ovat kasvaneet ja pakkailevat tavaroitaan muutaakseen maailmalle. Tuntuu että jatkuvasti on juhannus tai joulu tai maanantai ja perjantai. Itse havahdun aika ajoin näihin mietteisiin ja ihan pelottaa, ettei osaa tai muista ottaa tarpeeksi hetkestä kiinni. Pysähtyä miettimään, mitä ympärillä tapahtuu. Nauttia elämästä tässä ja nyt.
Olen aikaisemminkin postannut miettimis paikasta ja myös Suinonsalmesta löysin sellaisen! Oli upeaa istahtaa vanhalle penkille, katsella merelle, antaa auringon lämmittää ja muistella lämmöllä kaikkea sitä hyvää ja rakasta, mitä itsellä on elämässä. On mukava työ, ihana perhe, terveyttä ja upeita harrastuksia, jotka vievät luonnon äärelle.
Nämä kaksi penkkiä osaisi varmasti kertoa monenlaista tarinaa. Moni ihminen on istahtanut ja katsellut merelle. On ollut ystävyksiä, pariskuntia ja yksinäisiä. On ollut iloisia, murheellisia, mietteliäitä, haaveilevia, kaikkea elämän kirjosta.  
Se, miten nopeasti ja miten elämämme menee ohi, on jokaisella meistä omissa käsissämme. Muistetaan pysähtyä nauttimaan hetkistä elämän kiitoradalla. Nautitaan ystävistä ja lähimmäisistä. Vedetään raitista ilmaa keuhkoihin ja annetaan auringon lämmitää. Välillä on mukava antaa myös sateen piiskata ja tuulen tuivertaa, kaikki ne kuuluvat elämään samoin kuin vastoinkäymisetkin. Mutta vastoinkäymisistäkin selviää, kun on ympärillä hyviä ystäviä ja ihana perhe.
Muistetaanhan ottaa hetkestä kiinni ja nauttia elämästä! Aurinkoista kevät sunnuntaita teille kaikille!

15 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja. Aurinkoista sunnuntaita sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Penkki - eräs intohimoni.... Fantastinen toi alin kuva.
  Nautitaan ja yritetään pysyä elon helmassa kiinni, aika menee niin nopsaan mitä vanhemmaksi tulee ja on tullut :)
  Hienoja mietteitä sulla, ja omaperäisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin toivottaa sulle mukavaa sunnuntaita.

   Poista
  2. Kiitos Orvokki <3! Ja ihanaa sunnuntaita myös sinulle!

   Poista
 3. Tärkeitä ja viisaita sanoja! Ajan kulkua ei voi pysäyttää ja mitä vanhemmaksi tulen, sen nopeammin aika tuntuu rientävän..... ehkä olen itse tullut hitaammaksi ;) Kauniita kuvia ja ainakin minun tekisi mieli istahtaa tuollaiselle penkille ja jäädä siihen toviksi mietiskelemään ja nautiskelemaan elosta ja olosta. Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Vuodet tosiaan vierii joka vuosi nopeammin ja nopeammin =).

   Poista
 4. Todella ihania kuvia. Noita katsellessa on todella helppo pysähtyä ja tuntea auringonpaiste kasvoilla sekä haistaa saapuva kesä. On totta, että välillä tuntuu, että aika kiitää todella vauhdilla. Välillä on sellainen olo, että saisipa ajan pysäytettyä.

  Oikein hyvää ja rauhallista viikkoa sinulle ja perheellesi:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli <3! Näin se juuri menee, että välillä todella toivoisi, että ajan voisi pysäyttää, edes hetkeksi =).

   Poista
 5. Voi miten ihana muistutus penkkiinistahtamisen tärkeydestä taas yhden ohikiitäneen viikon loppuun ja toisen alkuun! Kitos tästä - ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taitsi <3! Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 6. Ihania mietteitä, joista tuli taas oikein hyvälle mielelle. Juoksulenkkini kulki muutama päivä sitten juuri näiden penkkien ohi. Hyvin samanlaisissa mietteissä olin minäkin silloin. Kevät saa meidät ajattelemaan aurikoisella tavalla, uskon. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ! Kevät on uskomatonta aikaa ja tosiaan miettimään aurinkoisella tavalla (minusta ihanasti sanottu) =).

   Poista
 7. Hyvin kirjoitettu!
  Mitä vanhemmaksi tulee sen nopeammin aika kuluu. On kyllä päiviä kun siihen haluisi vaikuttaa joko nopeuttaen tai hidastaen :)
  Ihmisellä on hyvä olla miettimispaikka!
  Ja mikä on omalta kohdaltani onnellista on se että löysin KAMERAN, niinkuin löysit sinäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki <3! Onneksi voidaan "dokumentoida" kameralla nämä nopeasti ohi kiitävät vuodet. Pääsee kuvien avulla aina palaamaan mukaviin muistoihin =).

   Poista