lauantai 1. maaliskuuta 2014

Djurgården

Vasa museo sijaitsee Tukholmassa, Djurgårdenin kaupunginosassa. Pääsimme bussilla kätevästi suoraan Viking Linen terminaalista Djurgårdeniin. Kaupunginosa on perustettu vuonna 1926.
Djurgårdenin puistoalue on yksi Tukholman suosituimpia matkailukohteita, jostain syystä minä olin tällä alueella ensimmäistä kertaa. Alue näytti todella mukavalta, tänne on pakko tulla joskus kesällä.
Djurgårdenin alueella sijaitsee todella paljon nähtävää. Me ennätimme vierailemaan vain Vasa museossa. Sen lisäksi lähistöltä löytyvät myös Abba museo, Pohjoismainen museo (Nordiska museet), Biologinen museo (jonne oli vallan jono näin talvellakin), Junibacken, huvipuisto Gröna Lund, ulkoilmamuseo ja eläintarha Skansen. Näin monessa paikassa riittää nähtävää useammaksi päiväksi.
Djurgården sijaitsee suurimmaksi osaksi saarella, jota myös yleisesti kutsutaan nimellä Djurgården, mutta jonka virallinen nimi on Valdemarsön. Kaikkien upeiden kohteiden lisäksi siellä myös asuu lähes tuhat asukasta.
Napsin kuvia matkalla Vasa museoon, tällaisia nopeita vauhdissa otettuja räpsyjä.
Löysimme ystäväni Ellin kanssa The kodin, talon, jossa voisimme molemmat asua =). Ihana talo! Ei muuta kuin vaan jälleen lotto vetämään ja voiton jälkeen ovelle kyselemään, että koska olette ajatelleet myydä talon =D.


Olin aikanaan eräässä koulutuksessa ja sieltä jäi mieleeni eräs oppi. "Jos haluat jotain oikein kovasti, pidä se kirkkaana mielessä, saavutat sen joku päivä". Tämän talon piirsin verkkokalvolleni, joten kirkkaana pysyy =).


Tämän aidan sisäpuolelta löytyi vihdoin Vasa museo, sieltä te olettekin jo kuvia nähneet.

4 kommenttia:

 1. Upea kuvasarja taas. (Ja tuo edellinenkin postaus).
  Tuossa The Talossa voisin minäkin asua. se on ihana.
  Nopeasti räpsäyttämällä saa usein ihan kivoja kuvia, kuten nyt todistit.
  Mutta onpa Tukholmassa paljon lunta, yleensähän se lumimäärä on toisinpäin verrattuna meikäläisiin maisemiin… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki. Lunta oli mutta tosin oli myös nollakeli, joten uskon, että siellä on tällä hetkellä sama tilanne kuin meillä täällä =). Minun tulee oikeasti suurimmaksi osaksi kuvattua "lennossa". Josku olisi mukava pysähtyä ihan sommittelemaan ja miettimään mitä kuvaa. Ehkä joskus on aikaa siihenkin.

   Poista
 2. Itse olen käynyt pari kertaa Djurgårdenissa, mutta molemmilla kerroilla keli on ollut niin huono, että kävely saarella on jäänyt tekemättä. Jotenkin vaan ei koskaan ehdi kesällä käymään Tukholmassa, jolloin voisi olla paremmat kelit. Myös Sijan terminaalista pääsee hyvin bussilla Djurgårdeniin ja viime syksynä käytin seiskan ratikkaa Sergelin torilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä, ei koskaan päästä sinne kesällä, koska ollaan merellä. Vaan jospa sitten kun mennään omalla veneellä Tukholmaan, silloin pitää ottaa kaikki irti kesäisestä Tukholmasta =).

   Poista