perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pajunkissat, varma kevään merkki

Yksi varma kevään merkki ovat pajunkissat. Ne ovat aina yhtä ihana näky. Pajunkissoja tulee bongailtua kun liikkuu luonnossa.

 
Olen syntynyt keväällä ja muistan, kuinka lapsena aina hiihdin mummolassa pellon poikki metsän saitaan hakemaan pajunkissoja maljakkoon. Pappa oli tehnyt aina ladun valmiiksi (hiihtänyt itse edellä). Kun minä viivyin liian kaun ladon takana, pappa huolestui heti ja tuli katsomaan, ettei ollut mitään tapahtunut. Minä olin papan tyttö =). Olin jäänyt tapani mukaan haaveilemaan ja katselemaan kauniita pajunkissoja, joten suotta pappa huolestui.


Oman tyttären kanssa teemme pajunoksista yhdessä virpomisvitsoja palmusunnuntaiksi. Tapana on ollut käydä lähistöllä virpomassa pienellä kaveriporukalla. Pääsiäinen on tänä vuona melko myöhään, joten ihan vähän jännittää, että ehtiikö paju jo kukkia siihen mennessä. Mistäs sitten vitsat väännetään? Koivusta varmaan, jos ne sattuisivat olemaan hiirenkorvalla =).


Eilen illalla satoi räntää vaakatasossa, kevät pitää meitä vielä vähän pinteessään. Kesä tulee kuitenkin aivan varmasti ajallaan. Näiden kisuliinien myötä, oikein ihanaa viikonloppua teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Täällä ainakin pajut kukkivat jo täyttä häkää ja tällä viikolla ne ovat saaneet kaksi kertaa lumipyryn niskaansa. Onneksi niillä on "turkki" suojana ;) Yöpakkaset ovat olleet aika kovia täällä meillä esim. toissayönä -13 astetta. Täytyy vissiin kehitellä ihan uudenlaiset virpomisvitsat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Minä en ole uskaltanut edes mennä katsomaan. Taitaa käydä juuri niin, että virpomisvitsat väännetään tänävuona koivusta =).

   Poista
 2. Pajunkissat ja kevät - ne yhteen kuuluu.
  Eilen todella tuli lunta solkenaan, ja maisema näytti illalla hetken kuin keskitalvelta. Mutta tänään ei enää uutta lunta näy - suli pois. Sitä vähäistä vanhaa on vielä jonnin verran jäljellä kun se on niin jäätynyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmeen hyvin lumi hävisi siihen nähden miten sitä tuli ihan vaakatasossa eilen ja sakeasti =D. Mutta tällaista se keväällä on, uusi lumi kyörää vanhaa lunta mennessään. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Täällä Turun suunnassakin kukkivat pajunkissat. Olen niitä yrittänyt kuvatakin, mutta ei niistä kuvista taida olla "julkisuuteen". Ihanat kissat olet saanut sinä kuvattua! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Ihmeen hyvin onnistuin macrolla ottamaan siihen nähden, että tuuli kovasti silloin kun niitä kuvasin. Älä ole turhan kriitinen, ei muuta kuin kissat kehiin, kuvat ovat kuitenkin ihania =).

   Poista
 4. Olen samaa mieltä että pajunkissa on kevään merkki!
  Saas nähdä vieläkö ovat voimissaan pääsiäisenä.
  Muistan kun lapsena haettiin pajunkissoja monesti hanki kantoi sinne parhaalle pajunkissapaikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankikantoset, tosiaan! Unohdin ne ihan tyystiin. Minäkin olen sellaisia pitkin joskus lapsena kävellyt =).

   Poista