sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hyvää palmusunnuntaita!

Kevät on pitkällä ja tänään vietämme palmusunnuntaita. Sehän tarkoittaa sitä että kaikenlaiset noidat, puput ja trullit ovat liikkeellä kissojen ja luutien kanssa. Sää oli kaikkea muuta kuin keväinen, vettä ja kovaa tuulta, mutta sehän ei tosi noitia haittaa =D.


Meillä käytiin virpomassa ja meitä virvottiin. "Virvon varvon, tuorreeks terveeks, tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle".  Muistoksi tuli kauniisti koristeltuja vitsoja. Palmusunnuntaita vietetään Jeesuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi. Hän ratsasti aasilla ja kansa levitti palmunlehviä hänen eteen. Meidän leveysasteilla ainoa elävä oksa on paju tähän aikaan. Tästä on syntynyt virpomavitsa.


Erään noidan saalis =D.


Hyvää palmusunnuntaita rakkaat lukija!

4 kommenttia:

 1. Hyvää palmusunnuntaita myös sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Voi, meillä sade näköjään sai noidat sisätiloihin. Vain kaksi virpojaporukkaa kävi virpomassa. Mutta hienoja virpoja olivat kyllä tehneet. Huomasin, että olette saanet veneenne vesille. Joko pääsiäisenä pääsette veneilemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti mieli tekisi, mutta mennään vierailulle keski-suomeen minun vanhemmille. Mutta vappuna ollan faktasti vesillä ja varmaan tehdään jo ilta-ajelujakin. Merellä oli tosi paljon erilaisia lintuja liikkeellä. Pitää päästä kuvaamaan =D.

   Poista