torstai 17. huhtikuuta 2014

Ilta-ajelulla

Eilen veimme viimeisiä tavaroita veneelle.Silloin kuin on käytettävissä vähän tilaa, on erityisen tärkää, että jokaisella tavaralla on oma paikka ja että turhalla tavaralla ei paikkoja täytetä. Ilta oli aurinkoinen ja kaunis, joten päätimme lähteä ilta-ajelulle. Köydet irti ja menoksi!


Myös meidän merimuumi pääsi omalle tutulle paikalle, tähystämään merelle =). Muumista aikanaan makettu raha meni Pidä saaristo siistinä Ry:lle, eli hyvään tarkoitukseen. Muumi on matkannut meidän kanssa merellä jo useamman vuoden.
Suuntasimme merelle tutusti Suinonsalmen kautta. Olin ottanut järjestelmäkamerani tällä kerralla mukaan, sillä edellisellä ajelulla nähty määrä erilaisia lintuja jäi painamaan mieltä.
Rannan tuntumassa olevat rakennut, laiturit, rappuset, oikeastaan kaikki mikä liittyy saaristoon ja mökkeilyyn, on minusta kuvauksellista. Moni on panostanut siihen, että rakennukset ja laiturit sulautuvat kauniisti maisemaan.
Tiedättehän sen tunteen, kun menet vaikka kuinka monetta kertaa samasta paikasta, ja otat samoja kuvia, joita on kovalevy pullollaan jo ennestään... mutta kun ei vain voi itselleen mitään.... kamera laulaa =D. Ainoa perustelu itselle on se, että nämä ovat tästä paikasta otetut ensimmäiset kuvat... tänä vuonna =D.
Toinen haaste on se, että kallioisilta rannoilta otetut kuvat voisivat olla mistä tahansa saaristosta. Melko samanlaisilta näyttävät, mutta ei, kun ei voi pidätellä itseään.... taas kamera laulaa... ihana kallio, ihania kiviä!
Nyt tuli lähtö!


Varoitus: Näitä kuvia sitten riittää tänäkesänä. Merta, kiviä, kallioita, saaria, poijuja, merta, kiviä, kallioita, saaria, poijuja, merta, kiviä, kallioita, saaria, poijuja, merta, kiviä, kallioita, saaria, poijuja, merta...
En voi sille mitään, rakastan merta ja näitä maisemia.


Ilta oli myös lintujen osalta antoisa. Nähtiin vaikka mitä lajeja. Niistä lisää myöhemmin, sillä kuvia tuli... khömm... melko paljo. Hieman on vielä valittavaa. Vai mitä sanotte, puolitoista tuntia merellä ja 376 valokuvaa =D. Jos joku kameravalmistaja haluaa antaa kameran minulle rasitustestiin niin tänne vaan =D.Vaikka linnuista tuleekin lisää myöhemmin, tämä joutsen oli vielä pakko laittaa mukaa. Hän uiskenteli niin nätisti merellä.

Keväistä kiirastorstaita teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Tällaisia kuvia katselen oikein mieluusti ihan koko kesän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sillä näitä varmasti riittää =D.

   Poista
 2. Kesäinen kuvasarja vaikka vielä ollaankin keväässä. Tuossa kuvaamisessa kantsii olla tarkkana että, ei mene kuvat yksityisen piha piirin, jossa kuvaaminen on kielletty ilman lupaa. Mereltä käsin saattaa lipsahtaa helposti liian pitkälle sisämahaan päin. En sano varmaksi, mutta luulen tuon laiturin kuuluvan jo pihapiiriin ja silloin se olisi kiellettyä aluetta. Ihan vain näin ystävyydellä varoittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, jota olen usein itsekin miettinut, että voiko julkaista kuvia toisten "mökeistä" vaikka kuvaakin ne kauempaa mereltä. Tuo laituri on siitä hauska, että se sijaitsee melkei voi sanoa väylällä =D. Siinä on niin kapea paikka ja rakennus (jota luulen saunaksi) on melkein veden päällä. Pyrin aina huomioimaann mm. laituri kuvissa, ettei viereisten veneiden rekisterinumerot näy jne, ihan varmuuden vuoksi. Näistä asioista olisi hyvä lukea lisää tietoa(jos vain jossain on), että osaisi toimia oikein.

   Poista
 3. Hienoa, että varoitit, että on jatkossakin paljon merta, kiviä, kallioita, saaria, poijuja. Osaanpahan pitää varani ja käydä luonasi taajaan.
  Sinä näet kesäisin sulan veden aikaan mantereen "ulkoapäin". Veneettömänä se ei ole mahdollista (paitsi vastarannan miljöö tulee katsastettua :) Jäällä kävellessä on sama ilmiö, mutta se ei ole ihan sama asia, kun kaikki on lumen alla.

  Pitäisi jostain voida katsoa tuon Harryn ilmoittamat julkaisukieltokohteet.

  Hyvää pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki <3! Kyllä, näitä todella piisaa. Nuo julkaisukieltokohteet olisi todella mukava jostain löytää. Itse ainakin tahdoin toimia oikein enkä missään nimessä halua loukata kenenkään yksityisyyttä.

   Poista
 4. Oi joi. Ihanaa. Olla mukana täysillä kesäistyvässä ja heräävässä luonnossa :-). Kaikki lintujen äänet ja vihertyvä luonto! Te onnekkaat olette jo saaneet veneen vesille :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli meidän ennätys, koskaan aikaisemmin ei olla päästy näin aikaisin. Mutta kiitos erikoisen talven ja aikaisen kevään, piti käyttää heti hyödyksi. Myöskään veneessä ei ollut tälle keväälle mitään surempia remontteja joten päästiin niidenkin osalta nopeasti. Pian olette vesillä tekin ja siitä se kausi sitten alkaa =D.

   Poista