torstai 3. huhtikuuta 2014

Nyt tapahtuu eniten

Nyt on se aika, kun tapahtuu kaikkein eniten kaikkein nopeimmin. Joka kevät päätän, että nyt seuraan kevään edistymistä joka päivä ja huolella. Sitten menee muutama päivä arjen tohinassa ja hupsis, lehdet ovat pujenneet puihin ja ensimmäiset kukat ovat jo kukkineet.
Tästä pensaasta ei ole mitään hajua, mikä se on. Olen todella surkea tunnistamaan kasveja. Tunnen nokkosen, voikukan ja päivänkakkaran =D. Onneksi meidän perheen kippari sen sijaan tuntee kasvit hyvin.
Kuivailin nämä silmut (vai voiko näitä enään silmiksi sanoa) käydessäni Suinonsalmen rannassa.
Ollaan tarkkana, sillä nyt ympärillä tapahtuu paljon ihania asioita =D.

20 kommenttia:

 1. Ihana idea! Minulle käy joka kevät / alkukesä aivan samalla tavalla. Minäkään en tunne tuota kasvia, vaikka olen monesti noita oksia kotiinkin kantanut. Mikähän se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ! Pitää varmasti käydä katsomassa kesällä, kun pensas on parhaimmillaan, että mikä se mahtoi olla =D.

   Poista
 2. Vaahteraksi olisin ensin nimennyt, mutta eihän tämä se ole tietenkään. Joku puskaruusu?
  Hyviä makroja olet napannut.
  Kevät tuee ja vaihtuu kesäksi tosi nopsaan ja huomaamatta, ellei pidä silmiä auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Ruusu minullekin tuli lehdistä ensin mieleen, mutta oksissa ei ollut minkäälaisia piikkejä, ei isoja eikä pieniä =).

   Poista
 3. Kamera siis kaulaan roikkumaan aina kun ovesta sattuu ulos astumaan ;) Pensaan kokoa en pysty kuvien perusteella arvioimaan, mutta voisin silti heittää villin veikkaukseni että tuo voisi olla Pihlaja-angervo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kamera pitää olla aina mukana =D. Pensas oli (minusta pensaaksi) suhteellisen korkea. Pitääkin ihan googlettaa tuo Pihlaja-angervo (ei ole nimittäin siitäkään hajua millainen se on =D).

   Poista
 4. Pihlaja-angervo kuuluu ruusukasvien sukuun ja muistaakseni voi kasvaa aika suureksikin ellei sitä leikkaa. No mutta, oli mikä oli, kauniita kuvia olit siitä joka tapauksessa osannut ottaa! :) Kevät on kyllä ihanaa aikaa, kun luonto herää talven jälkeen taas eloon, mutta tarkkana pitää olla, että ehtii edes osan niistä huomaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruusukasvien sukuun kuuluminen selittäisi sen, että on niin ruusun oloinen kasvi =). Meillä alkaa huomenna todella kevät, sillä otamme veneen talvilevolta esiin ja alamme valmistelemaan sitä vesille laskua varten. Ihan huomaa, miten nopeasti tämä talvi meni =).

   Poista
 5. Upeat kuvat, tuttu kasvi tätä on meän pihassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Onko kasvi siis Pihlaja-angervo? =)

   Poista
 6. Hienot keväiset kuvat. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S.Willberg! Aurinkoista viikonloppua myös sinulle =). Meidän viikonloppu menee veneen kimpussa. Vihdoinkin päästään kevät puuhiin ja pian vesille.

   Poista
 7. Huippukauniit kuvat! Tässä sen taas näkee että kannattaa kulkea silmät avoimina!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Nyt todella kannattaa katsella ympärille aina kun liikkuu ulkona =) Ihanaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 8. Hei Katinka! Nyt tapahtuu eniten :) Joka rintamalla. Vuorokaudessa saisi olla enemmän tunteja, kevät on kiehtovaa aikaa. Upeat, keväiset kuvat olet ottanut. Kuljet silmät auki :) Aurinkoista sunnuntaita ja energistä ensiviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia! Tämä on endottomasti vuodenajoista sitä parasta aikaa. Luonto herää talviunilta (ja niin muuten heräsi eilein meidän venekin, siitä tulossa postaus) ja koko ihana kesä on edessä. Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

   Poista