keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pasila

Työpaikkani sijaitsee Pasilassa, joten kuljen päivittäin Pasilan rautatieaseman ohi. Sisällä on tehty kevään mittaan remonttia ja paikalle on saatu uusia liikkeitä. Pasilan asema on Suomen toiseksi vilkkain rautatieasema matkustajamäärän mukaan. Ykkönen on Helsingin päärautatieasema. Otin eräänä kauniina pakkaspäivänä pienen ja pippurisen PowerShottini mukaan työlaukkuun. Palataan hetkeksi vielä hieman talvisempiin maisemiin =).


Pasilan rautatieaseman asemarakennus on valistettu 1990. Se seisoo pilarien varassa junaratojen yläpuolella. Luin netistä, että edellinen asemarakennus oli Karjalasta siirretty vanha Vammeljoen asemarakennus. Tämä rakennus siirrettiin 1984 Rauhanasemaksi Pasilaan, ihan lähelle rautatieasemaa.
Aseman kello oli jo yli kahdeksan. Onneksi meillä on töissä liukuva työaika =D. Vielä ehtii vähän aikaa heilua kameran kanssa.


Kaikki junat pysähtyvät Pasilassa (paitsi ne jotka ovat menossa varikolle tai tulossa sieltä).
Olen monesti ihaillut Rautatieasemaa vastapäätä olevia ratapihan rakennuksia. Yritin etsiä tietoa näistä rakennuksista, mutta en valitettavasti löytänyt. Mietin, että vieläkö ovat VR:n käytössä ja mitä kaikkea näiden sisällä mahtaakaan tapahtua.
Ja nyt lupaan, että tämän jälkeen ei palata lumisiin maisemiin kuin vasta ensi talvena ja sinne on vielä rutkasti aikaa =).

7 kommenttia:

 1. Pasilan aseman vieressä on minunkin työpaikkani :-) Tuttuja maisemia siis. Aseman ulkokello on ollut viime ajat seisoksissa - onko se nyt jo saatu ajan tasalle? Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Hauskaa, me saatetaan joskus kävellä toistemme ohi =D. Huomasin myös, että kello oli jossain vaiheessa seisokissa, vaan nyt kun kysyit, niin ei mitään hajua, joko se näyttää oikeaa aikaa =D.

   Poista
 2. Tokko koskaan olen näin yksityiskohtaisesti nähnyt Pasilaa...
  Se on ja on tuolla, mutta kun ei ole mitään asiaa sinne, niin se on vaan itsestäänselvyys, kuten niin moni muukin Hesan kaup. osa.
  Oli mukava katsella kuviasi.
  Päivänjatkoa auringon kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Niinhän se on, että monta mukavaa (ja kuvattavaa) asiaa löytyy ihan läheltäkin =). Monesti tulee lähdettyä ihan turhaan merta edemmäksi kalaan. Aurinkoa myös sinun päivään!

   Poista
 3. Tuolla ratapihan kaarevassa tiilitalossa sijaitsee mm. Pasilan boulderkeskus (=kiipeilyhalli). Muista asukeista en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää! Mietin tosiaan, että mitä kaikkea sieltä löytyy. Rakennukset ovat minusta kauniita (kaikki mitkä on punaisesta tiilestä rakennettu =D).

   Poista
 4. Lovely blue colours in these photo's. That railway clock is eye catching!

  VastaaPoista