maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vihdoinkin merellä!

Kun vene oli lauantaina laskettu vesille, lähdimme tekemään koeajon merelle. Moottorin toiminta on aina hyvä varmistaa. Moottori lähti ensi käynnistyksellä käyntiin (testattiin jo maissa) ja kehräsi tutusti. Voi miten olinkaan kaivannut sen ääntä.
Pilvet väistyivät ja sininen taivas tuli esiin. Mieliaa oli yhtä kirkas kuin aurinko. Vielä viime hetken säädöt, köydet irti ja merelle, tänä vuona ensimmäistä kertaa!


Reitti suuntautui tutusti Suinonsalmeen. Kovasti ei ollut vielä muita veneilijöitä liikkeellä, joten kapeassa paikassa ei ollut tällä kerrataa ruuhkaa.


Kuva kertoo fiiliksistä enemmän kuin tuhat sanaa =D.


Tämän vuoden ensimmäinen lokkikuva.


Paljon erilaisia lintuja oli liikkeellä ja tässä kohtaa tuli ikävä järkkäriä ja 300 mm putkeani. Kurkia oli liikkeellä.


Ihan yksin emme olleet liikkeellä. Myös monissa saarissa näkyi olevan jo muutama vene paikalla. Luottolaskijamme kertoi, että maaliskuun lopussa oli ollut jopa pieni ruuhka, kun moni oli halunnut rikkoa ennätyksiä ja päästä vesille jo maaliskuussa.


Pentala oli vielä hiljainen, ihmekkös tuo, varsinaiseen sesonkiin on vielä muutama viikko.
Ajelimme hiljalleen ja katselimme tuttuja maisemia. Tunnetta ei voi sanoilla kuvata, se pitää itse kokea. Olo oli jopa hieman pöllämystynyt, näin pianko se talvi todellakin meni? Oikestiko tässä ollaa vesillä? Mukavaa oli myös se, että tämän fiiliksen sai jakaa hyvien ystävien kanssa. Elli, Wilma ja minimies (joka sammui matkan aikana) nautiskelivat fiiliksistä ja maisemista kanssamme. Niin oli hyvä olla, että ihan tuli tippa linssiin (ja nyt en puhu kameran linssistä)!


Välillä annoimme moottorille kyytiä, jotta se sai verrytellä talven jäljiltä. Turbo vinkui tutusti =D.
Koeajon jälkeen suuntasimme tuttuun kotisatamaan omalle paikalle laituriin.


Eka ajelu merellä. Ekana laiturissa!

20 kommenttia:

 1. Upeata... Kyllä riemu kuvastuu kuvistasi - eka reissu merellä.
  Nyt takuulla saadaan nähdä useinkin merta mereltä, ei olekaan liikaa tällaisia merellisiä kuvia.
  Olen kuulolla, eli näöllä eli katselulla, eli odotan jatkoja.
  Hyvää viikonalkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aiwan upeeta olla mukana! Ensiviikonloppuna on meidän vuoro. Toivottavasti sää suosii silloinkin.

   Poista
  2. Kiitos Orvokki! Lupaa, että näitä kuvia riittää, kausi on vasta alussa, saata vielä jossain vaiheessa kylästyä =D. Samoin sinulle, hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
  3. Elli, ihan varmasti sää suosii, juuri luin jostain, että pääsiäiseksi on luvattu 20 astetta lämmintä, joten shortis esiin =).

   Poista
 2. Minäkin kiitän vuoden ensimmäisestä merireissusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, näitä tästä eteenpäin sitten piisaa =D. Koska päästään teidän mökille ja merelle?

   Poista
 3. Voi miten upeat fiilikset välittyvätkään näistä kuvistasi! Kauden aloitusreissu herkistää aina mielen ja tosi hieno on myös se hetki, kun kuulee moottorin tutun äänen, kääk, tuskin maltan enää odottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Fiilikset oli todella korkea. Sää sattui suosimaan myös todella. Ensin oli koko päivän pilvessä ja just kun laskuauto tuli satamaan alkoi pilvet reipeillä ja kun vene killui vedessä, paistoi aurinko jo täysiä. Ihan uskomatonta! Sen on pakko luvata hyvää veneilysäätä tälle kaudelle.

   Poista
 4. No olette te tosi veneilijöitä ja ajoissa liikenteessä <3 Meidän venekerhossa on vasta kaksi Busteria laiturissa eli kalastelijat :) Me lasketaan vasta neljän viikon päästä venekerhon yhteislaskussa. Täytyi oikein tarkistaa lokista milloin meidän aikaisin lasku on ollut. Se oli 11.4.1990 ja sen lisäksi vain kolme huhtikuun loppupuolella. Lämmintä kesää toivotellen ja tapaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kerrankin tilaisuus, ei ollut isompia remontteja ihan perus huoltoa ja aikainen kevät. Vaan silti veditte päivällä paremmaksi =D. Toivottavasti nähdään tänä kesänä jälleen. Treffit Suomenlinnassa (tai jossain muualla lähistöllä) olisi tosi kivat. Meillä on heinäkuussa loma, joten silloin ollaan neljä viikkoa Ahvenanamaan ympäristössä. Ihanaa kesän odotusta myös teille kaikille! Todellakin tapaamisiin =).

   Poista
 5. Onneksi olkoon kauden avaamisesta!
  Ihania maisemia :-)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Niin häikäisevätn sininen taivas. Vesi on niin ihana elementti ja Suomen saaristo on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli! Ihan itseäni hyvitti, että jälleen kuvailin paikkoja joista on jo kovalevyt täynnä kuvia, mutta ei sitä vaan taaskaan mahtanut itselleen mitään. Pakko oli räpsiä =).

   Poista
 7. Kylläpä veneilykausi alkoikin aikaisin!
  Ymmärrän oikein hyvin miten hyvältä tuntuu haistella raikkaita tuulia!
  Mukavia venereissuja tulevina kuukausina, kyllä se lämpökin tuolta pikkuhiljaa hiipii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Olo oli itselläkin hieman jopa pöllämystyinen, että todellakinko tässä ollaan jo vesillä. Ei meinannut todeksi uskoa. Jännää nähdä, mitä tämä kesä tuo tullessaan.

   Poista
 8. Kauniin tunnelmallisia kuvia! Tuo Suinonsalmi on kyllä jännä paikka! Ollaan veljen pienellä moottoriveneellä ajettu siitä joka kerta, kun käydään ajelulla. Missä satamassa teidän kesäkoti asuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Tykkään todella myös Suinonsalmesta. Ja muutenkin Suvisaaristo on kaunis. Meidän vene on Espoon rantuvilla, joten Suononsalmi on meille aina melkein heti edessä kun lähdetään liikkeelle =).

   Poista
 9. Hyvin olit osannut kuvailla näitä fiiliksiä kesän ekalta meriretkeltä. Aivan tuli jo ikävä omaa venhoa, joka vielä nukkuu peiton alla talviunta. Voi ne kaikki tutut äänet, tuoksut ja näkymät. Tuskin maltan odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ =). Pian tekin pääsette merelle. Tämä talvi oli niin lyhyt, että tuntui kuin mereltä ei juuri olisi taukoa ollutkaan. Niin luontevasti tuli kästeltyä venettä heti. Yleensä minulla on ensimmäisillä kerroilla pientä haparointia, että mitenkäs nämä jutut nyt meivätkään, mutta nyt ei ollut =).

   Poista