sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kausi 2014 alkoi!

Olimme suunnitelleet veneen laskua vesille lauantaiksi mutta luottolaskijamme lupaili sitä vasta sunnuntaille. Olin ajatellut pestä veneen sisätilat vasta laiturissa, mutta nyt saimme päivän aikaa. Lisäksi lauantaiksi oli luvattu aurinkoista ja lämmintä, joten tiedossa olisi venehommia.


Tässä veneen pentteri elikkäs "keittiö". Astia- ja käsipyyhkeet on asennettu paikoilleen samoin mausteet. Auton perä oli täynnä tuttuja ihania tavaroita. Voi miten niitä onkaan niin ihanaa asetella paikoilleen kaappeihin!. Päivä ei ollut niin lämmin eikä niin aurikoinen kuin oli luvattu, mutta onneksi veneneessä on lämmityslaite, sisällä tarkeni touhuta oikein mukavasti. Pikku hiljaa saimme kaikki paikat siivottua ja tavarat paikoileen. Hirvee into päästä vesille!!! Kippari sai ajatuksen, että soitetaan vielä luottolaskijallemme, jos hänen aikatauluihin olisi tullut muutoksia. Puhelin hälyytti ja odotimme jännityksellä. Luottolaskijamme vastasi ja kertoi, että lasku saattaisi olla mahdollista. Hän soittaisi kohta takaisin. Ja niin hetken päästä hän soitti ja kertoi, että kyllä, tänään (lauantai 12.4.14) laskettaisiin meidän vene. Voi jee, miten iloiseksi tulimme, tänään päästäsisiin sittenkin jo vesille. Lisäksi sunnuntaille oli luvattu kovaa tuulta ja sadetta, jolloin veneen vesille lasku ei olisi niin mukavaa.
Puhelinsoiton jälkeen kippari laittoi veneen köydet ja fendarit paikoille, eikä aikaakaan kun luottolaskijamme kurvasi autolla satamaan. Hänet on aina keväisin mukava nähdä =D. Meidän kanssa oli ollut koko päivän ystäviä veneellä, joten kaikki ulos veneestä, jotta päästään hommiin.
Kehikko ensin veneen päälle ja sen jälkeen kiinnitetään liinat. En mahda itselleni mitään, että tämä jännittää aina yhtä paljon, vaikka luotankin meidän luottonostajaan kuin... mihin kukin nyt eniten luottaa =D.

 
Liinat kiristyy...


ja sielä se meidän kesäkoti killuu ilmassa matkalla kohti auton lavaa. Koko homma on aina tosi nopeasti onneksi ohi, ei tarvitse jännittää pitään.
Valmiina matkaan laskulaituriin.


Matka laskulaituriin ei ole pitkä, samassa satamassa vain muutaman mertin päässä. Tämä oli meille ensimmäinen talvi kun kesäkotimme talvehti samassa satamassa kuin missä se viettää aikaansa myös kesällä. Kätevää, ei tarvitse jättää autoa toiseen satamaan kun ajaa veneen kotisatamaan.


Meidän laituri oli vielä tyhjillään, olisimme ensimmäiset!
Laskulaiturilla ja valmiina lähtemään veteen.
Taas ensin korkealle ja siitä sitten pikku hiljaa vesille.


Siellä se ui, meidän kesäkoti. Koko päivän oli ollut pilvessä mutta kun saimme veneen vesille, repesivät pilvet ja aurinko tuli esiin! Satamassa oli myös kaksi joutsenta yleisön joukossa katsomassa laskupuuhiamme. Tämä ei voi luvata mitään muuta kuin upeaa veneilykesää! Koska lasku oli alun perin suunniteltu vasta sunnuntaille, ei minulla ollut järkkäriä mukana. Onneksi käsilaukustani löytyy lähes poikkeuksetta joka päivä pieni ja pippurinen PowerShottini. Se pelasti tämänkin päivän kuvien suhteen =D.


Olemme olleet kipparini kanssa vesillä yli kolmetoista vuotta. Näin aikaisin emme ole päässet koskaan vesille, joten senkin puoleen tämä oli historiallinen hetki. Kiitos ystävillemme Ellille, Wilmalle ja minimiehelle että olitte mukana. Kausi 2014 avattu!

8 kommenttia:

 1. Vau, tehän olette tosi ajoissa vesillä! Juuri tänään bongasin tuossa Tervasaaren kyljessä laiturissa jo kaksi purkkariakin. Kesän merkkejä, kesän merkkejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin ollaan, tämä on enkka meille =D. Upea kevät kun mahdollisti kerrankin veneen laskun näin ajoissa. Pian pääsette tekin!

   Poista
 2. Jee, tänä vuonna on ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä pääsiäispurjehdukselle kun pääsiäinen on myöhään ja jäiden lähtö aikaisessa. Meidän seurassa on 16 venettä vedessä ja ainakin yksi suuntasi jo satamasta ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan =D. Me käydään pääsiäisenä keski-suomessa mutta vappuna ollaan varmasti vesillä, jos nyt ei ihan hirveän kylmää ole. Käytiin eilen koeajolla (että moottorissa kaikku kunnossa) niin pari purkkaria oli liikkeellä ja muutamassa saaressa oli jo porukkaa. Tästä se lähtee!

   Poista
 3. Wau! Taitaa edessänne olla pisin veneilykausi 13-vuotisen veneilyhistorianne aikana :) Meillä hommat viivästyvät monestakin eri syystä, joten nähtäväksi jää, koska vesille päästään. Täälläkin on jo yllättävän paljon veneitä vesillä eli kesää kohti mennään ja vauhdilla! :)

  VastaaPoista
 4. Niin näyttäisi tulevan. Vielä jos syksy on lämmin ja pitkä niin se on siinä, pisin veneilykausi ikinä =D. Pidän teille peukkuja että saatte kaikki hommat hoidettua ja pääsette myös aikanaan vesille. Sieltä se kesä tulee, jippiii!

  VastaaPoista
 5. Hiiohoi!
  Ihanaa. Olette jo kesän aloittaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekkin =). Kesä on täällä (vaikka ei lämpömittarin lukemista ihan arvaisikaan =D). Toivottavasti nähdään kesällä jollain laiturilla!

   Poista