torstai 10. syyskuuta 2020

Grand Holm Marina - Haapsalu Viro

Tuulet tekivät tuloaan useammaksi päiväksi, joten tankkasimme veneen Tallinnassa ja suuntasimme reilun 66 merimailin päähän Haapsaluun, jossa vierähtäisi useampi päivä. Se ei sinäänsä harmittanut, sillä Haapsalu on meidän koko venekunnan yksi lempi paikka. Niin ihana ja idyllinen kaupunki.


Merellä oli mukava sää. Ihastelin kauniita pilvimuodostelmia, jotka näyttivät niin muhkeilta. Satamaan ajettaessa olivat tutut kalastaja-alukset väylän varrella parkissa. Tuli jotenkin kotoisa olo.


Tulevia tuulisia päiviä silmällä pitäen saimme veneelle hyvän, tuulensuojaisan paikan. Meitä vastassa oli tuttu satamakapteeni, ja hänen kanssa oli mukava vaihtaa kuulimiset. Olimme tässä satamassa kaksi vuotta sitten viimeksi. Haapsalusta olen kirjoitellut joka kerta kun täällä olemme, myös tällä kerralla =D.


Itse satamassa oli parin vuoden aikana tapahtunut parikin muutosta. Raja-aita Veskiviigin sataman välistä oli kaadettu ja nämä olivat nyt yksi ja sama satama. Näköalatorni oli myös purettu pois. Ravintolasta sai edelleen yhtä hyvää ruokaa ja se tuntui olevan myös paikallisten suosiossa.
Yläkerrassa olevien wc- ja suihkutilojen lisäksi oli rantaan tullut parakki, josta löytyi miehille ja naisille omat wc- ja suihkutilat. Näiden välissä oli Virolaiseen tyyliin yhteinen sauna, joka oli lämmin joka päivä ja kuului satamamaksuun. Me vuokrasimme yläkerrasta perhesaunan, sillä sieltä on hienot näkymät lauteilta merellle ja poreamme!


Kolmas uutuus oli tämä picnic vene, jota oli mahdollista vuokrata. Minusta se oli niin suloinen ja ajatuksena tosi ihana. Että jos ei omista omaa venettä voi silti lähteä fiilistelemään merelle! Seuraavat viisi päivää vietimme Haapsalussa, joten seuraavalla kerralla muutamia kuvia ja tunnelmia niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti