sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Kõiguste sadam - Viro

Tankkasimme Kuresaaressa veneen ja tyhjensimme septitankin. Suuntasimme jälleen merelle ja määränpää oli meille uusi Kõigusten satama. Satama sijaitsee Kuressaaren ja Kuivastun jotakuinkin puolivälissä. Kuresaaresta matkaa oli reilut 27 merimailia Kõigusteen.


Ennen satamaan saapumista ohitettiin kõiguste-allirahutulepaak.


Satama on uudehko ja siellä oli uudet hyvät aisapaikat. Satamakapteeni Niklas oli laiturilla vastassa. Hän on syntyjään suomalainen ja niinpä Viron kielen lisäksi häneltä onnistui myös sujuvat suomen- ja ruotsin kieli. Ei huono taito, kun pitää vierasvenesatamaa =D.


Laiturilla on tarjolla sähköä ja vettä, vesiletku oli todella siisti. Satamakonttorissa oli avara ravintola. Edessä olisi pitänyt olla kesäinen terassi, mutta kiitos koronan, sitä ei ennätetty täksi kesäksi saada valmiiksi. On siis hyvä syy tulla tänne uudelleen ihastelemaan terassia. Sauna- ja pesutilat olivat niin ikään uudet ja avarat. Sauna kuului satama maksuun. Tällä kertaa vierasveneitä oli vain muutama joten vain toinen saunoista oli lämpimänä. Sovimme laiturilla saunavuorot ja pääsimme "perhesaunaan".


Satamassa oli myytävänä laadukkaita fleace takkeja ja t-paitoja. Olivat minusta niin ihania, että oli suorastaan pakko ostaa. Satamakapteenin rouvalla oli päällä ihan majakka t-paita. Iskin siihen heti silmäni, että hei, mistäs tuollaisia saisi ostaa?! Hänen sukulainen oli töissä Kihnun saarella majakassa (t-paidassa oleva majakka oli Kihnun majakka) ja hän kertoi, että kyllä paita minullekin järjestyy. Maksoin paidan ennakkoon ja kerroin, että milloin sen saisi lähettää, sillä olimme merellä vielä pari viikkoa, joten posti ei säilytä pakettia tarpeeksi pitkään. Niinpä viime viikolla oli iloinen yllätys kun paita saapui ja sen mukana ihana yllätys, majakka saippua! Kiitos, paketti tuli perille ja ilahdutti majakkahullua ihan suunnattomasti <3.


Myynnissä oli tekstiilien lisäksi myös paikallisia herkkuja ja uistimia.


Lukemista oli myös tarjolla jos olisi sattunut omat lomalukemiset loppumaan.
Satama sijaitsee mukavan niemen takana, joten se oli tuulilta suojassa. Kävelimme niemessä katselemassa maisemia.
Illalla meitä oli kaksi venekuntaa syömässä ravintolassa. Meille oli katettu oma pöytä ja ruoat tulivat tarjoiluastioissa! Mikä hyvä idea, jokainen sai syödä oman nälkäkertoimen mukaan. Olin otettu ennen kaikkea kauniista asettelusta, kaikesta näki, että siihen oli nähty vaivaa.


Meille tarjoiltiin lempiruokaani, uusia perunoita...


... paistettuja ahvenfileitä (mielestäni paras kala) ja...


... kanttarelli kastiketta! Oli niin hyvää, että meinasi viedä kielen oikeasti mennessään.


Jälkiruoaksi söin elämäni ihan parhaan juustokakun! Vuosia on meikäläiselle kertynyt jo kivasti, joten useampi juustokakku on tullut syötyä. Tänä meni top ykköseksi heittämällä.

Naapuri veneen pikkukippari esitteli minulle laiturilla kala saalistaan =D. Hän oli suloinen poika <3.

 Kõigusten satama oli todella kiva ja siitä tuli koko meidän venekunnan yksi uusi suosikkisatama. Pistäydyimme täällä vain yhden yön (ne tuulet olivat taas nousemassa), joten tänne tulemme varmasti uudelleen viettämään kesäpäiviä. Satamassa oli ihana ja ystävällinen palvelu. Paljon oli tulevia suunnitelmia odottamassa ja uskon, että sillä intohimolla miten suunnitelmista kerrottiin, syntyy mitä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti