maanantai 21. syyskuuta 2020

Lõunaranna sadama - Viro

Ne tuule, ne tuulet. Oli taas ennustettu että tuulee useamman päivä, joten halusimme mennä pitämään tuulia Lõunarannan satamaan. Käymme täällä joka kerta kun olemme Virossa lännen puolella lomalla. Matkaa Kõigusten satamasta Lõunarantaan kertyi kaikkiaan 23 merimailia. Satama on meille kuin kotiin tulisi. Pääsimme vaihtamaan taas kuulumisia kahden vuoden jälkeen ystävämme Olafin kanssa. Hän on paikan satamakapteeni. Oikein odotin, että pääsen Lõunarantaan!


Lõunarannan satama sijaitsee Muhun saarella ja tänne voi tulla myös autolla tai vaikkapa polkupyörällä. Satamassa on nimittäin vuorattavana mökkejä. Odotin tänne pääsemistä myös siksi, että täältä löytyy Viron paras sauna <3! Puulämmitteinen ja tuoksuva saunavihta, niin parhautta.
Vettä ja sähköä on tarjolla suojaisassa satamassa. Sataman baarista saa juomien lisäksi hyvää ruokaa ja erittäin ystävällistä palvelua. Me niin tykätään olla täällä.


 Aallonmurtajalla kasvaa paljon merikaalia, jota mm. Sikke Sumari käy keräämässä. Hänen ruokakirjassaan Naminamaste löytyy ohje, kuinka merikaalia voi valmistaa ruoaksi. Hänen paikka, Nami namaste sijaitsee satamasta vain parin sadan metrin päässä. Olemme käyneet sillä jo kaksi kertaa syömässä. Paikka ruokailuun Namasteessa tulee aina varata etukäteen.


Ystävämme Olaf tuli kiireiden keskeltä yhtenä iltana meille "kylään" ja toi tullessaan valkoviiniä ja pientä purtavaa. Voi että oli mukava istua yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

Onneksi on tällainen paikka olemassa. Satama on meille aina ihan ykköskohde. Tänne tulemme Viron lomilla vielä monta kertaa uudelleen. Kiitos Olaf jälleen mukavista päivistä satamassasi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon Kati lämmeista sanoista 🙂! Tavataan pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi mukavista lomapäivistä. Toivottavasti nähdään pian, kutsu on voimassa ;)

      Poista