maanantai 14. syyskuuta 2020

Haapsalun linna - Viro

Edellisellä kerralla kun olimme Haapsalussa kaksi vuotta sitten, oli linna remontissa. Ennätimme käydä linnassa aikaisempina vuosina ennen remonttia, onneksi, sillä remontin myötä linna oli muuttunut sisältä tosi paljon. Nyt se oli jotenkin, sanoisinko moderni, kliininen ja pelkistetty. Tuli tunne, että "vanhassa linnassa" oli ollut paljon enemmän nähtävää.


Näyttelyjä oli rakennettu paljon lasissa olevien piirrettyjen kuvien keinoin. Mielestäni itse tuon aikaisia tavaroita oli vähemmän näytillä kuin ennen. Tämä teki myös sen, että linna oli hyvin nopeasti katsottu läpi.
Jos itse näyttely linnassa oli pienoinen pettymys, olivat näköalat ennallaan. Linnassa kannattaa vierrailla jo pelkästään näiden näkymien vuoksi. Tosin sinne korkeinpaan torniin ei enää päässyt, torniin kiipeäminen ei ollut kuulema turvallista. Turvalliseen liikkumiseen olikin kiinnitetty uuden remontin myötä paljon, joka toki oli hyvä juttu.
Linnasta löytyy kahvila, jossa oli mukava istahtaa näyttelyiden lomassa. Kahvilassa oli pöytiä sisällä ja ulkona.

Haapsalun linna on iso ja oleellinen osa kaupunkia linnan puistoineen ja leikkipaikkoineen. Linna ja sen ympärillä oleva puisto on mitä mainioin paikka viettää mukavaa kesäpäivää Haapsalussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti