maanantai 28. syyskuuta 2020

Paluu Tallinnaan - Viro

Jälleen oltiin siinä pisteessä, että loma läheni loppuaan. Lähdimme Varplasta aikaisin aamulla kohti Tallinnaa. Pysähdyimme tankkaamaan veneen Kuivastussa, josta jatkoimme tankkauksen jälkeen eteenpäin.


Matkalla ohitimme tutun Viirelaiu tuletornin.Myös Pakri tuletornin ohi on tullut ajeltua jo monta kertaa. Joka kerta siitä pitää ottaa kuitenkin kuvia, mennen tullen =D.
Reilun 102 merimailin jälkeen saavuimme Tallinnaan. Vietimme siellä viimeiset lomapäivämme. Kerrankin tuulet suosivat, eikä Suomen puolelle tarvinnut mennä liian aikaisin. Kävimme testaamassa Tallinnan Skywheel maailmanpyörän.
Maisemat olivat hienot Skywheelistä. Sieltä näki myös merelle tosi hyvin. Ennen tai jälkeen kyytiin menemisen oli mahdollisuus istahtaa kahvilassa.
Skywheel sijaitsee T1 kauppakeskuksen katolla. Kauppakeskus sijaitsee Ülemiste kauppakeskuksen vieressä.
Kaikki mukava loppuu aina aikanaan, niin myös tämä loma. Oli aika tankata vene viimeisen kerran Viron puolella ja suunnata kohti koti Suomea. Tässä kohtaa on aina vähän haikeutta ilmassa. Silti olen kiitollinen. Vaikka sainkin vain kolme viikkoa lomaa, olivat ne (tuulista huolimatta) hyvät viikot. Tapasimme vanhoja hyviä ystäviä ja sen lisäksi tutustuimme uusiin ihananiin ihmisiin.


Matkalla kotisatamaan näimme aavelaivan =D.


Lisäksi näimme tämän surullisen näy. Kuollut hylje ajelehti merellä. Katsoimme jo kaukaa, että mikä siellä kelluu. Merellä pitää käydä katsomassa, jos sattuisi olemaan joku, joka tarvitsee apua. Tämän hylkeen kohdalla avuntarve oli jo ohi.


Mereltä tullaan Rönnskärin majakan kohdalta saaristoon. Silloin tulee se tunne, että nyt ollaan "kotona". Se on jännä tunne, sillä samalla aikaa olo on haikea ja kiitollinen. Haikea siitä, että loma on ohi ja kiitollinen, että voi palata kotiin.


Niin oli loma ohi ja edessä veneen siivoaminen ja pyykin pesu. Loma oli ollut ihana ja tästä alkaa seuraavan kauden loma suunnittelu. Onneksi näin syksyllä on saatu veneillä vielä koti Suomessa ennen kuin tulee se aika, että vene nostetaan ansaitulle talvilevolle.

2 kommenttia:

  1. Muy buenas las fotos de tus vacaciones. Me gusta el faro que aparece en la imgen 1 y 2. En la 2, ese antigua faro es acompañado de la modernidad de los molinos de viento, haciendo una muy buena composición.

    Me gusta la buena perspectiva de la noria gigante, con una toma dificíl de superar.

    Ha sido un placer conocer tu blog.

    Me agrada ver ese mar, que he echado de menos este verano, en que no he viajado a una ciudad de playa,    VastaaPoista