tiistai 8. syyskuuta 2020

Old City Marina sadam - Tallinna Viro

Näin kun veneilykausi alkaa kääntyä pikku hiljaa syksyn puolelle (oikeasti se tuli ihan puun takaa) niin on mukava muistella mennyttä veneilykautta ja ennen kaikkea kesälomaa, jonka vietimme tänäkin vuona Virossa. Tällä kertaa suuntasimme tutuille huudeille länteen. Lomalle mahtui tuttujen satamien lisäksi kaksi aivan uutta kohdetta. Pieni harmitus oli, että tänä kesänä loman aikana tuulet tykkäsivät puhaltaa kovasti, joten vietimme aikaa useammassa satamassa useamman päivän.  Lisäksi sain työnantajaltani lomaa vain kolme viikkoa, joten emme ennättäneet käydä ihan kaikissa paikoissa missä olimme ajatelleet vierailla.

Lähdetään matkaan. Heräsimme aamulla aikaisin omasta kotisatamasta ja suuntasimme veneen keulan tutusti kohti Tallinnaa. Aurinko paistoi ja tuulet olivat suotuisat "ison selän" ylitykselle. Merellä oli hyvin tilaa, sillä näimme ainoastaan pari tankkeria meidän lisäksi.


Naissaaren kohdalla alkaa aina tuntumaan siltä, että lomalla ollaan. Reilun 51 merimailin jälkeen saavuimme Tallinnaan. Tällä kertaa rantauduimme tuttuun Old City Marinaan, joka on mukavasti Tallinnan keskustan tuntumassa. Satamasta on lyhyt matka hilppasta mm. vanhaan kaupunkiin.


Ennen satamaan ajoa tulee soittaa puhelimella tai ottaa yhteyttä VHFllä ja pyytää lupa ajaa satamaan sisään. Lupa tuli tälläkin kerralla saman tien, joten lähdimme ajelemaan hiljalleen kohti satamaa.
Old City Marinassa kaikki oli ennallaan, mitään suurempia muutoksia satamaan ei ollut vuoden aikana tullut. Olen kirjoittanut satamasta mm. viime vuona täällä. Koronan vuoksi tänä kesänä oli satamassa väljää, puuttuivathan mm. ruotsalasiet Viron rannoilta kokonaan. Viron puolella oli myös joka paikassa hyvin käsidesiä tarjolla. Koko loman ajan oli koronan suhteen turvallinen olo.


Sataman portilla saa jokainen venekunta oman koodin porttiin. Kirjauduimme satamaan sisään, hoidimme satamamaksun ja sen jälkeen lähdimme kaupungille. Oli niin mukavaa olla jälleen Virossa! Tuntuu ihan kuin olisi ulkomailla ja lomalla aivan heti =D.


Virossa ihastelen aina sitä, miten ihanasti siellä on tehty terassit. Kauniita kukkia on ympärillä paljon. Lisäksi ruoka on hyvää ja mukavan edullista. Ei tarvitse veneessä kokata, paitsi silloin kun alkaa ravintolan ruoat tulla korvista ulos. Sitäpaitsi veneessä on ihan mukavaa kokkailla.
Vietimme Tallinnassa pari päivää, jonka jälkeen oli jatkettava matkaa, jotta loma etenisi, sillä tuulet olivat jälleen nousussa, ja tuulta riittäisikin sitten moneksi päiväksi. Veneilyssä pitää katsella säätä muutaman päivän eteenpäin, ettei joudu pitämään tuulia liian pienessä paikassa. Kaupungeissa on aina paljon katseltavaa ja tehtävää.

3 kommenttia:

  1. Olipa kiva pistäytyä turvallisesti kesäisessä Tallinnassa mukananne,kun ei tule nyt itse lähdettyä laivareissuille.😊

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista