maanantai 4. maaliskuuta 2013

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi, Trevin suihkulähde on Rooman suurin suihkulähde. Trevi on myös kaikkein tunnetuin, siellä on käyskennellyt mm. Anita Ekberg vuonna 1959 Feredico Fellinin elokuvassa La dolce vita. Kahlaamista Anitan jalanjäljillä ei kannata kokeilla, sillä kaupungin poliisi on paikalla koko ajan =).

.
Koska Trevi on tunnetuin, on myös turisteja paikalla eniten! Turistimassasta huolimatta suihkulähde teki minuun suuren vaikutuksen. Tiesin kyllä entuudestaan, että hieno se olisi, mutta yllätyin silti.
Keskellä suihkulähdettä ajaa merenjumala Oceanus eli Neptunus merihevosten vetämissä simpukanmuotoisissa sotavaunuissa.Merihevosia ohjailevat Tritonit eli merenhaltijat.


Tritonin simpukkaan puhaltava hahmo edustaa tyyntä merta.Merenjumalan molemmilla puolilla seisovat syvennyksissään Yltäkylläisyyden (vasemmalla)  ja Terveyden (oikealla) jumalattaret.

Fontana di Treviin tuleva vesi virtaa maan alla yhdessä harvoista Rooman valtakunnan aikaissita kanavista.Aqua Virgon vesijohto on ainoa, joka on saanut tuoda vettä Roomaan kaksituhatta vuotta ilman katkosta.  Suihkulähteen altaasta ei kannata juoda, sillä sähköpumput kierrättävät viikon verran samaa vettä joka on kemikaalein käsitelty.Kuinka varmistat, että pääset takaisin Roomaan? Heittämällä kaksi kolikkoa Trevin suihkulähteeseen! Tarun mukaan Roomassa kävijöiden kuuluu esittää toivomus ja heittää kaksi kolikkoa olkansa yli suihkukaivoon: ensimmäisellä kolikolla esitetään toivomus ja toisella varmistetaan toiveen toteutuminen. Ja kaksi kolikkoa siis riittää vaikka tutussta italiasessa laulussa puhutaankin kolmesta kolikosta.


Suihkukaivoon heitetty kolikkomäärä kerätään päivittäin ja luovutetaan italialaiselle kirkolliselle avustusjärjestölle ARITAS:ille. Rahat menevät siis hyvään tarkoitukseen!Trevin suihkulähde on kaunis ja tunnelmallinen, erityisesti illalla pimeän aikaa, sillä se on valaistu koristeellisesti. Trevi on yksi Rooman must see paikoista - veramente!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti