maanantai 11. maaliskuuta 2013

Palatino

Sinä, joka rakastat piknikkejä, Palatinon kukkula on ehdoton paikka Roomassa. Hyvät eväväät ja pullo hyvää viiniä mukaan ja tunnelma on taattu. Maisemat nimittäin ovat sen veroiset! Eväät on hyvä ottaa mukaan jo senkin vuoksi, että alue on suuri, sen tutkimiseen menee aikaa, eikä sieltä löydy yhtään kahvilla, ravintolasta puhumattakaan!


Palatino on viehättävä puutarhakukkula. Siellä saattaa kuulla lintujen laulua, nuuhkia kukkien, ruohon ja puiden tuoksua. Kukkulalta löytyy sypressejä, pinjoja, rautatammia, villikukkia ja mimosoja.

Kukkula on paikka, mistä Rooma tarun mukaan alkoi. Romuluksen ja Remuksen Tiberin tulvassa kelluva kori jäi maihin juuri Palatinon rinteeseen. Parhaimmillaan Palatino oli loistava keisarien marmoripalatsien rykelmä, joka näkyi kauas kaupunkiin.
Paikka kuhisee historiaa. Mikäli mielit saada paiaksta kaiken kerti, suosittelen, tutustu etukäteen =) Nähtävää riittää koko päiväksi.


Lukuisat keisarit ja korkea-arvoiset suvut rakennuttivat alueelle aikanaan palatseja.Kuten koko Roomassa, löytyy kuvauksellisia yksityiskohtia täältäkin ihan liiaksi.

 Kukkulalta löytyy vessa.
Koska ollaan kukkulalla, ovat näkymät kaupungille huikeat. Myös Colosseumiin saa täältä uutta näkökulmaa monestakin eri paikasta.

Näkymiä Palatinon kukkulalle kukkulan juurelta
Palatinus-kukkula on Rooman merkittävin kukkula, koska legendan mukaan naarassusi imetti siellä Romulusta ja Remusta, jotka myöhemmin perustivat Rooman kaupungin. Aurinkoisellä säällä kukkuka on todellinen paratiisi viettää aikaa ja fiilistellä hyvien eväiden kanssa.

Me otimme Forum Romanumin, Palatinon kukkulan ja Colosseumin saman päivän ainana, ja meinasi mennä maratooniksi (itseasiassa maratooniksi se meni). Suosittelen siis, että ei kannata ahnehtia kaikkia samana päivänä vaikka vierekkäin sijaisevatkin ja lipuista saa alennusta. Ottamalla aikaa kunnolla jokaiseen näistä kolmesta kohteesta, saat paljon enemmän irti. 2 kommenttia: