tiistai 19. maaliskuuta 2013

Linnut

Jostain syystä tykkään kuvata lintuja vaikka en tunnustaudukaan lintubongariksi. Ehkä minua viehättää juuri se haastavuus, joka ylipäätään eläinten kuvaamiseen liitty. Pihapiirin lintuja on suht helppo kuvata, mutta luonnossa elävät ovatkin sitten aivan oma lukunsa. Niitä lähelle ei pääse ja usein objektiivin zoomaus ei riitä hyvään kuvaan, vaan lintu on piste jonka tuskin huomaa, saati sitten lajia tunnistaa kuvasta =D


Kolmen kopla. Nämä ovat tulleet paikalle ruokinnan houkuttelemina.


Tässä ruokintapaikan vierailijoista kirjo. Ylhäältä alkaen keltasirkku, punatulkku, sinitiainen ja talitintti.


 

Tämä varpunen tuli rohkeasti katsomaan, jäikö ruokailijalta hänelle mitään jäljelle.







Kesykyyhky eli pulu on tuttu varmasti kaikille. Näihin ei voi välttää tutustumasta. Joskus niihin meinaa jopa kaupungilla kompastua.



Linnunkin pitää välillä juoda ja välillä levätä =D


Meidän perhe veneilee koko kesän ja merelle eläviä lintuja nähdään paljon.


Onko ketään joka ei olisi ruokkinut sorsia, edes pienenä? Minun lempipuhaa se on vieläkin!





Silkkiuikku on mielestäni yksi kauneimmista merellä elävistä linnuista.



Valkoposkihanhi ja kanadanhanhi muistuttavat paljon toisiaan. Tässä kuvassa poseeraa valkoposkihanhi. Itse käytän muistisääntönä, että valkoposkihanhella on enemmän valkoista päässä.



Olen kotoisin keski-suomesta, enkä ollut siis koskaan nähnyt siellä meriharakkaa.Kun näin meriharakan ensimmäisen kerran, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Meriharakka on mielestäni tosi vekkulin  näköinen lintu.

Tässä kohtaa ystäväni jo ihmettelevät, että mitä ihmettä, missä on lokki? Lokeista löytyy niin paljon kuvia, että saatte siitä ihan oman postauksen =D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti