keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Piazza di Spagna

Piazza di Spagna - Espanjalainen aukio, sai nimensä, kun Espanjan suurlähettiläs asettui sinne asumaan.


Piazzan ehkä tunnetuin nähtävyys on Espanjalaiset portaat - Scalinata di Spagna. Turistien lisäksi portaat toimivat paikallisten kohtaamispaikkana ja molempia riittää! Porrasaskelmia on 138 ja ne jakautuvat kolmeen erilevyiseen osaan. Penkeiltä on sitä paremmat näkymät, mitä ylemmäksi kiipeää.


Portaiden yläpäästä löytyy Kukkulan Pyhän Kolminaisuuden kirkko, Chiesa della Trinità dei Monti. Viimeinen symmetrinen porrasosuus johtaa kirkon eteen Piazza della Trinità dei Montille.
Portaiden yläpäästä voi ihailla Rooman kallista ja kuuluisaa ostoskatua Via Condottia. Sieltä löytyy ostettavaa vaativampaankin makuun. Katu ei ollut suosiollinen minun kukkarolleni. =D. Näkymiä Espanjalaisten portaiden yläpäästä.


Atsalearykelmät valtaavat portaat huhti-toukokuussa. Ihanaa kukkaloistoa!


Espanjalaisia portaita käytetään nykyisin taustana vuosittaisessa muotinäytöksessä, Donne sotto le Stelle - naiset tähtien valossa, jossa kansainväliset suunnittelijat esittelevät uusimpia luomuksiaan ja mallit astelevat tyylikkäinä edestakaisin portaita.


Portaikon juurella on pienen laivan muotoinen, marmorinen laivanrähjän suihkulähde - Fontana della Barcaccian. Alus on juuri uppoamaisillaan matalikolle ja on puoliksi täynnä Acqua Verginen vettä, joka hiljalleen suihkuaa sekä keskeltä että molemmista päistä. Ja on siis juomakelpoista =).
Kuvassa ihan edessä näet miehen ojentavan kukkia naiselle. Kyseessä ei ole mikään romanttinen ele, vaikka niin voisi aluksi luullakin. Kukkia jakelevat miehet antavat kukat, ja ensin ne eivät maksa mitään. Mutta kun olet poistumassa paikalta, pitääkin kaivaa kuvetta. Suoranaista harhaanjohtavaa tyrkytystä! Viikon aikana oppi hyvin sulkemaan nämä sankarit näkökentän ulkopuolelle.

Kukka "myyjistä" huolimatta sanoisin, että Espanjalaiset portaat kuuluvat niihin must see juttuihin, joita pitää nähdä Roomassa. Joten ei kun hyvä jäätelö (jota Roomassa on mistä valita) käteen ja portaille ihastelemaan maisemaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti