maanantai 25. maaliskuuta 2013

Mieli merelle

Eilen oli palmusunnuntai ja ensimmäinen juhlapyhä joka on varma kevään merkki ja lupaa kesän lähestyvän. Ja siltä se tuntuikin, aurinko poistoi upeasti.


Pääkaupunkiseudulla asumisen yksi parhaimmistoa on meren läheisyys. Merestä pääsee nauttimaan niin kesällä kuin talvellakin. Kun jää kantaa, on kaikilla, myös heillä joilla ei ole omaa venettä, mahdollisuus päästä tutustumaan lähisaariin.


Retkelle voi lähteä vaikka koko päiväksi, sillä monissa saarissa pääsee paistamaan makkaraa.Sain Canonilta lainaksi EOS 650D järjestelmäkameran, joka on astetta parempi kamera kuin omistamani EOS 550D. Kameraassa oli mukana objektiivi EFS 18-135mm, joka osoittautui oikein oivalliseksi kakkulaksi kuvatessa maisemia. Kaikki tämän postauksen kovat on otettu kyseisellä kameralla


Kävelimme Espoon Matinkylän rannasta jäitä pitkin Suomenojan satamaan katsastamaan olisiko siellä kahvila auki. Ei ollut, eikä ole ollut ilmeisesti koko talvena, sillä lumivalli ympäröi kahvilan tiukasti =).
Vielä saa aurinko paistaa ja ilma lämmetä, että päästään laskemaan veneet vesille. Osalla tosin jää laskuhommat väliin, sillä vene on ollut vesillä koko talven =D


En tiedä, mistä johtuu, mutta olen tykännyt aika poijuista. Niissä on jotain, en vain pysty sanomaan mitä =D.


Hetki menee vielä, että pääsee iroittamaan köydet!
Suomenojan satamassa varoiteltiin jo heikoista jäistä.
Kävin ihastelemassa yhteysalus Auroraa. Tällä pääsee kesällä retkelle lähisaariin pienellä hinnalla. Ei siis tarvitse omistaa omaa venettä kesälläkään, jotta voi nauttia merimaisemista.


Ei saa tehdä aaltoja =D


Testailen lainassa olevaa kameraa vielä pääsiäisen yli, joten palaan siihen ja kameran ominaisuuksiin vielä myöhemmin.


Suosittelen kaikille, jäällä on ihana tallustella auringon paisteessa. Ja Matinkylän rannasta löytyy kahvila, joka on varmasti auki, Cafe Merenneito. Sinne paistaa aurinko pitkin koko päivän ja kahvilassa on erittäin hyvät tarjoamiset. Löytyy makeaa ja suolaista jokaisen makuun lämpimän (jota voi terästää) tai kylmän juoman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti