perjantai 14. kesäkuuta 2013

Ei Muumitaloa lukita yöksi

Tervetuloa Muumitaloon! Tämä on se sininen talo, jonka varmasti jokainen suomalainen ja itseasiassa myös ulkomaalainen lapsi tuntee. Talo täynnä ystävyyttä, onnellisia hetkiä, elämän tarinoita ja tapahtumia. Käydään katsomassa, miltä sisällä näyttää.

Pihasta löytyi pieni allas ja ihania kukka-asetelmia.


Kun astutaan sisään taloon, tervehtii tulijaa Muumimamman valtakunta, keittiö ja ruokailutila. Pöytä onkin jo katettu valmiiksi herkuilla. Muumimamma on hyvin kuuluisa vieraanvaraisuudestaan. Ei ole sellaista kulkijaa ja taloon pistäytyjää, joka olisi jäänyt vaille Muumimamman huolenpitoa.


Yläkerran seinälle on ripustettu Muumimamman ja Muupapan hääkuva.


Niin suloinen pari! Mikähän on heidän pitkän avioliiton salaisuus?


Makuuhuoneessa on Mamman esiliinat kaapissa hyvässä järjestyksessä. Täällä pääsi kokeilemaan Muumipapan hattua, miltä se tuntuu päässä =).


Seuraavan kerroksen aula, Muumitalossa on monta kerrosta.


Ja tässä on se kaikkein pyhin paikka. Paikka jossa Muumopappa on viettänyt lukuisia hetkiä odottaen inspiraatiota ja innostusta kirjoittaessaa muistelmiaan. Välillä on saanut Muumipeikkokin lähteä huoneesta, jotta Pappa on pystynyt kokoamaan ajatukset.
Muumipapan kirjoituskone. Aika kaunis esine!


Yläkerran aulasta löytyi kuva Muumipeikosta. Vai olikohan se Muumipapan nuoruuskuva? Niin on poika isänsä näköinen, että en mene ihan takuuseen kumpi kuvassa oli =D.


Tämä on Niiskuneidin kammarri, olisitteko arvanneet?


Meillä on Niiskuneidin kanssa samanlainen maku, kumpikin näköjään tykätään pinkistä. Voisin minäkin ottaa tällaisen pöydän itselleni. Niiskuneitu tuntuu ihan sielunsiskolta!


Vielä kerran noustaan ylöspäin ullakolle, josta löytyy hauskoja ikkunaulokkeita katsella maisemia. Kuvaajakin on päässyt taas vaihteeksi kuvaan =). Täällä oli lapsille järjestetty puuhaa, palapelejä ja palikka leikkejä.


Ylimmästä kerroksesta laskeudutaan kierreportaa alas, ja saavutaan kellariin, jonne Muumimamma on säilönyt talven varalle kaikenlaisia herkkuja.

Muumitalo oli oikein valloittava ja lämminhenkinen. Minäkin voisin vallan mainiosti asua tällaisessa talossa. Muumitalon väki vain ei ollut kotona. Onneksi heitä pääsi tapaamaan Muumilaaksossa, palataan siihen sitten seuraavaksi.

6 kommenttia:

 1. Muumit on kyllä ihan parhaita! Hienoja kuvia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3! Samaa mieltä, Muumit on ihania =)

   Poista
 2. Ihania kuvia! :) En muistanutkaan miten paljon kauniita värejä muumitalossa onkaan. Toi muumipapan kirjoituskone on kyllä tosi hieno! Muumit <3

  VastaaPoista
 3. Oi jos oikeasti pääsisi kakkukahveille tuollaiseen taloon :-). Hienoja kuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys <3! Äläpä muuta sano, olis aika jännää =D

   Poista