tiistai 25. kesäkuuta 2013

Inkoon vierasvenesatama

Meidän perheellä oli juhannusviikolla viikonmittainen esiloma. Ja mitenkäs muutenkaan sitä meillä vietetään, kuin vesillä =). Lähdimme matkaan sunnuntaina ja päämäränä oli viettää ensimmäinen yö Inkoossa. Inkoossa olemme toki käyneet aikaisemminkin, mutta emme ole olleet siellä vielä yötä.


Saavuttuamme Inkooseen, oli siellä minun pahin painajainen ja jännityksen aiheuttaja vastassa, paalukiinnitys! Olin ollut kiinnyttymässä paaluun vain yhden kerran aikaisemmin, ja jotenkin koin sen silloin hankalaksi.
Kaikki meni kuitenkin hyvin ja vene saatiin kiinnitettyä. Jotenkin nostalgisiahan nämä paalut kuitenkin ovat. Kai niitä tottuisi käyttämään, jos olisi pakko. Onneksi meillä on kotisatamassa kävelyaisalaituri.


Inkoolla on meille aivan erityinen merkitys, nimittän veneemme on haettu sieltä. Muistelin, kuinka kaihoisasti katselin, kun mieheni lähti ensimmäisen kerran meidän venellä merelle (ajoi sen kotisatamaan) ja minun piti tuoda auto kotiin, epäreilua minun mielestä =).


Tässä Saga muistelee Inkoo aikojaan =D.


Samata alueella oli tehty kunnostustöitä. Puut oli katkaistu versomaan uusia oksia ja nurmialue oli vasta kylvetty. Laiturialue ja sähkötolpat oli myös uusittu.


Tiirasta on tullut lokille pahin kilpailija kuvissa, nimittäin myös kuvia tiiroista alkaa olemaan hyvin paljon. Mutta kun tämä istui niin lähellä, että kerrankin sai hyvin kuvattua, niin pakkohan se oli kuva ottaa =D.
Vierasvenepaikkoja on aivan laiturin päässä molemmin puolin muutama. Ne oli merkitty hyvin selvästi vihreällä Guest kyltillä. Muutama vieraspaikka läytyy myös Delta Cafen edestä.


Sataman läheisyydestä löytyy pieni kauppakeskus Strand. Siellä oli pari ihanaa putiikkia josta sai vaikka mitä ihania tuotteita. Kauppakeskuksesta löytyy myös Alko. S-market on pienen kävelymatkan takana keskustassa, mutta kaukana ei ole sekään. Inkoo on siis oivallinen paikka tankata juoma- ja syömäpuolta veneeseen.


Kauppakeskuksen rannanpuoleisesta päädystä löytyy ravintola Sågen.


Kun vene oli kiinnitetty ja rantautumistoimenpiteet suoritettu, lähdimme syömään Cafe Deltaan.
Söin vuohenjuusto rucola pizzan ja että maistui hyvältä. Jälkiruoaksi otimme kahvit ja ankkurimaljaksi konjakit. Tavallista tuhdimpi ankkurimalja oli ansaittu, sillä ylitimme Porkkalanselän hieman liian tuulisessa säässä ja meno oli sen mukaista. Kokemusta merenkäynnistä ja varsinkin sivuaallokosta tuli enemmän kuin olisi ollut tarpeen.


Tämä kaveri katseli hieman synkeänä kun söimme sisällä ja hän ei päässyt rääppiäisiin =D.


Toisin kuin kahvilan sijainnista luulisi, se ei ole sataman toimisto, vaan laituri- ja sähkömaksun käy keräämässä satamahenkilökunta laiturialueelta. Suihkut ja wc, joihin oli numerokoodi, löytyy kahvilan takaa erillisestä rakennuksesta (tässä kuvassa nuo kaksi ensimmäistä punaista taloa).


Moottoriveneilijöille vinkiksi, että tässä tankkaaminen on edullisemmasta päästä.


 Meripelastuksen Reijo oli parkissa kahvilan edessä. Harvemmin näkee veneitä, jolla on miehen nimi =).


Aina kun näkee meripelastuksen aluksia, tulee jotenkin niin turvallinen olo. He tekevät todella tärkeää työtä. Onhan jokaisen veneilevän puhelimessa jo heidän numero tallennettuna muistiin? Ellei, niin nyt heti tallentamaan.

Inkoon satama-alue on kiva paikka. Jokiuoman varrelta löytyy monenlaisia hienoja yksityiskohtia. Inkoo on ehdottomasti poikkeamisen arvoinen paikka.

12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia olet taas ottanut. Usein olemme käyneet Delta Cafessa tai Sågenissa pizzalla kun olemme halunneet kesälomalla hieman vaihtelua mökkielämään. Inkoo päivää vietetään kesäkuun viimeisenä lauanataina, eli nyt 29.6. Se on mukava tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli <3! Inkoo on tosi kiva paikka, erittäin idyllinen. Ja merenläheisyys luo ihan omaa tunnelmaa aina kaupunkiin kuin kaupunkiin =)

   Poista
 2. Kivan näköistä. Inkoo on jäänyt minulle vieraaksi, olen kerran poikennut tuolla satama-alueella. Ehkä pitääkin poiketa sinne nyt tänä kesänä vaikka syömään lounasta, matkalla mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Ja Delta Cafen pizza oli tosi hyvää. Ota sen verran aikaa, että ennätä kävellä myös Jokipuistossa, siitä tulee postaus ylihuomenna, niin näet mitä tarkoitan =)

   Poista
 3. Inkoo on kiva pikkupaikka. Pitäisi selvästi taas käväistä, pizza ja puodit houkuttelisivat.;) Aurinkoa merelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun tuumasta toimeen ja kohti Inkoota =) Pieneksi paikaksi siellä on yllättävän paljon nähtävää. Niistä tulossa vielä lisää postauksia =)

   Poista
 4. Oi, ihania kuvia Inkoosta! Se onkin mulle tuttu paikka, koska vanhempani asuivat siellä yli 18 vuotta :) Vuonna 2010 olimme vastaostetulla paatillamme kaksi yötä siellä ja näyttää maisemat ainakin satamassa muuttuneen siitä aika paljon. Porkkalan selkä on paha ylittää kovemmalla tuulella, joten tuhti ankkurimalja oli todellakin ansaittu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Inkoosta on tulossa vielä pari postalusta lisää. Pieneksi paikaksi siellä oli uskomattoman paljon kaunista nähtävää. Ja kyllä, ankkurimalja huuhtoi jännityksen hyvin mennessään =D

   Poista
 5. En ole vähään aikaan ehtinyt kommentoimaan, mutta näitä sinun matkakuvaraportteja on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onpa mukava kuullan kiitos! Ihan kauhulla tässä yksi päivä jo ajattelin, että mistä sitä kirjoittelen talvella, kun veneilykausi on ohi =D. Mielikuvitus matkojakaan en voi tehdä, kun periaatteeni on, että kaikki kuvat on itse otettuja.

   Poista
 6. Tosi hyvä opastus veneilijälle Inkoosta 😊 erityisesti kuvat paaluista oli havainnollisia, tietää nyt mitä pitää tehdä. Meidän onneksi Porkkalanselkä oli tyyni, ei rankaissut ensikertalaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että näistä minun tarinoista on jotakin hyötyä =). Porkkalan selkä osaa olla julma tuulella, onneksi pääsitte hyvällö kelillä yli. Ihanaa oloamerellä!

   Poista