torstai 13. kesäkuuta 2013

Käy Muumilaaksoon...

Silta ylitetty ja vihdoin saavuimme Muumilaaksoon. Ensin maksetaan pääsymaksu ja sitten tutustumaan tähän ihastuttavaan satuun. Lippuluukulta sai alueen kartan ja pienimille vierailijoille tarrat, joihin kirjoitettiin isin tai äidin numero, mikäli muumit houkuttelevat omille teille.


Herkut olivat heti vastassa =). 


Tarjolla oli myös narunvetoa, arpoja ja kasvomaalausta.


Alueelta löytyi kattava valikoima herkkuja niin nälkään kuin makean himoonkin. Kuvaaja muuten luuraa tässä kuvassa =D.


Muumilaakson posti. Täältä kun lähettää ihania muumikortteja ystäville, saa niihin Muumimaailman leimat (todistettavasti on käyty Muumimaailmassa =).
Jäätelökioskin kupeessa oli tällainen pieni koju, jossa pääsi tuunaamaan oman jäätelön. Valittavana oli erilaisia kastikkeita, strösseleitä ja nonpalleroita. Pitihän niitä kokeilla, nam  =).


Muumilaakson tunnetuin rakennus pilkistää jo. Verraton kodikkuuden tyyssija, Muumitalo! Pääsette kylään Muumitaloon hieman myöhemmin.


Alueella on mielestäni tosi sopivasti nähtävää.Vaikka alue ei ole kovin suuri, tai ehkä just siksi, on aikaa pysähtyä  kunnolla katselemaan ja fiilistelemään. Monissa paikoissa oli lapsille järjestetty toimintaa ja askartelua.


Alueella oli satu läsnä ja matkan varrella oli pisteitä, mistä taroinoita pääsi lukemaan. Tässä Tiuhti ja Viuhti kurkistavat tulijoita.


Nämä kelot olivat hauskoja. Kun reikään huhuili, kuului ääni kelosta ylhäältä, hauskimmillaan viereisestä kelosta kaikuna. Näiden parissa saatiin vietettyä aikaa tovin, niin vekkuleita olivat.


Tämä ei ole roskis, vaan nimensä mukaan se sisälsi sammutusvettä (tarkistin asian katsomalla kannen alle ja kyllä, vettä siellä oli).


Merenrannalla sijaitseva uimahuone pilkistää jo. Uimahuone sijaitsee laiturin päässä ja sen takaovesta pääsee suoraan uimaan. Oma suosikkini, Tuutikki asuu talvisin uimahuoneessa ja siellä on kamina, joka pitää uimahuoneen lämpimänä.
Myös Muumilaakson vierailla on mahdollisuus mennä uimaan, joten simmarit ja oma pyyhe kannattaa ottaa mukaan. Kuuman ja toiminnan täyteisen kesäpäivän jälkeen on mukava pulahtaa viilenemään mereen.


Alueella on helppo kulkea ja lastenvaunut on otettu hyvin huomioon (tosin me emme sellaisia enään tarvinneet). Alueelle on istutettu paljon kukkasia ilahduttamaan Muumilaakson väkeä ja vieraita.
Ja sitten on yksi paikka ylitse muiden, nimittäin Muumilaakson poliisiasema. Täällä pääsee kokeilemaan jokainen putkassa oloa, että miltä se sitten tuntuisi jos sinne joutuisi. Eli kannattaa olla niskuroimatta, niin ei joudu putkaan =D.


Putka oli tällä kertaa tyhjä. Edes haisulia ei siellä näkynyt. Olen kuullut, että hän siellä joutuu vierailemaan silloin tällöin, on hän sen verran kelmi ja kiusanhenkinen otus.


Ennen kotiin lähtöä oli mukava piipahtaa Muumi Shopissa. Tarjolla oli valtava valikoima Muumiaiheisia tuotteita niin lapsille kuin aikuisille, niin tarpeellisia kuin vähemmän tarpeellisia.
Tässä kattava valokoima Muumilaakson asukkaita, joista voi  valita itselleen sen mieluisimman pehmon kainaloon.


Mörkö on Tuutikin lisäksi yksi minun suosikeista.


Mutta osaako joku teistä kertoa kuka Muumilaakson asukas tämä on? Vinkiksi voin antaa, että myös hän asustaa Muumilaakson uimahuoneessa =).


11 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Olen jo pari vuotta suunnitellut Muumilaaksoon menoa tytön kanssa, mutta aiemmin hän tuntui liian pieneltä ja tänä vuonna emme taida kesällä Suomeen tullakaan. Ehkä ensi kesänä?

  Onko tuo viimeinen Hosuli? Muuta nimeä ei tule mieleen :) Ja kaikki muut hahmot meillä taitaa jo ollakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko tarkistaa, eihän tuo Hosuli ole, meillä on Hosuli-lautanenkin :) Ei kyllä aavistustakaan, joku Pikku otus?

   Poista
  2. Kannattaa käydä vaikka sitten ensikesänä. Muutenkin Naantali on tosi kiva paikka ja yöpyä voi vaikka siellä kylpylässä. Vanhassa kaupungissa on kivoja paikkoja ja monia hyviä ruokapaikkoja ihan merenrannalla. Otus ei ole Hosuli =). Pidän vielä hetken jännityksessä jos vaikka joku haluaa vielä arvailla =D

   Poista
  3. Nyt voin paljastaa, että se on Muumien esi-isä ja se asuu uimahuoneessa =)

   Poista
 2. Ihania muistoja palaa mieleen. Saisikohan teinit vielä lähtemään muumimaailmaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, saatat yllättyä =D

   Poista
 3. Ihanat kuvat, olen käynyt alkuvuosina kun kaikki oli vielä uutta. Nyt on onneksi 2,5v kummipoika, jonka seurassa saatan päästä tänä kesänä uudestaan käymään. Odotan jo innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ammari <3!. Onneksi todiaan on kummilapsia siinä vaiheessa kun omat alkaat okemaan isoja. Sitten vsin kamera mukaan, olisi kiva nähdä millaisia kuvakulmia sinä löydäy :-)

   Poista