tiistai 4. kesäkuuta 2013

Eläimellistä menoa

Korkeasaari on Helsingin edustalla sijaitseva saari ja samalla myös saarella ylläpidetyn eläintarhan nimi. Korkeasaaren eläintarha sijaitsee kallioisella 22 hehtaarin saarella Kruunuvuorenselän pohjoisosassa. Saman niminen saari löytyy myös Espoosta =).

Eläinmaantieteellistä aluejakoa noudattava jaottelu muodostaa kokonaisuudet Amazonia, Africasia ja Borealia. Korkeasaaressa on noin parisataa eläinlajia ja kasvilajeja on edustettuina noin tuhat.


Korkeasaareen pääsee veneellä Kauppatorilta tai tietäpitkin Mustikkamaalta.


Kissaeläimiä Korkeasaaresta löytyy monia. Tässä poseeraa amurinleopardi, jolla on kissaeläimistä kaikkein laajin levinneisyysalue. Arktisia alueita ja aavikoita lukuunottamatta leopardit ovat sopeutuneet lähes kaikenlaisiin elinympäristöihin.Afrikkalaiset vaippapaviaanit ovat sopeutuneet elämään ihmisten läheisyydessä. Paviaani laumassa vallitsee monimutkainen arvojärjestys. Suuret paviaanilaumat puolustavat raivoisasti eteenkin reviirillään sijaitsevia nukkumispaikkoja, sopivia kallioita, kukkuloita ja raunioita.

 Alhaalla isäntä itse =)
Pikku- eli kääpiömangusti on Afrikan pienin petoeläin, se pyydystää lähes kaikkea pientä mikä liikkuu. Mangustit elävät ryhmissä, joissa on yleensä 10-20 eläintä. Ryhmässä on tarkka arvojärjestys ja tehtävänjako. Vain johtava pari lisääntyy ja muiden työnä on auttaa niitä. Mangustien sosiaalinen elämä on hyvin kehittynyttä.


Tämä kaunis lintu on rubini-iibis. Iibikset kuuluvat haikaralintujen heimoon.Vesikko on erittäin uhanalainen laji koko euroopassa. Suomessa viimeinen vesikkohavainto tehtiin Sotkamossa vuonna 1992. Eurooppalaista vesikkoa uhkaa sukupuutto ja vesikon elintapojen tutkimiseen ja suojeluun ovat jo viimeiset hetket meneillän.

Vesikkoa näkee harvoin, mutta tällä kertaa veijari poseerai oikein tosissaan =DHaavena on, että joskus pääsisin ikuistamaan merikotkan kunnolla ihan omassa ympäristössään luonnossa. Tähän mennessä olen nähnyt vain kerran kaksi lennossa korkealla taivaalla =).Riikinkukko sai patsastella aivan vapaana. Kunnioituste herättävän kokoinen kanalintu. Laji on kesytetty ja sitä pidetään eläintarhoissa ja puutarhoissa ympäri maailmaa. Riikinkukko on Intian kansallislintu.


Riikinkukon kauniit sulat.
Aina yhtä sympaattinen laama = D.Karhuja esiintyy koko Suomessa, Ahvenanmaata lukuunottamatta. Niitä on meillä arviolta noin tuhat, ja valta osa niistä elelee Itä-Karjalan metsissä. Karhut liikkuvat etupäässä öisin tai iltahämärässä.

Karhulinna on remontoitu äskettäin ja karhuja pääsee ihastelemaan ylähäältä käsin ja ikkunan takaa alempaa. Karhulinnan kupeessa pääsee nauttimaan myös välipalaa. Mahdollisuus on kuumenta grilli myös omille eväille. Lapsille löytyy kiva leikkipaikka, jos nyt malttaa leikki, sillä eläimiä on kiva katsella =)

Tämä fasaani löyti Korkeasaaren ulkopuolelta Mustikkamaalta. Komeaksi linnnuksi voi kuitenkin olla melkoinen riesa omakotitalon puutarhassa. Ääntäkin lähtee mukavasti =)

10 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Nuo mangustit ovat kyllä ylisöpöjä! Aww, päivän söpöyskiintiö ylitetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Kiitokset, minustakin mangustit ovat ihania. Niiden touhuja voisi katsella vaikka kuinka pitkään =)

   Poista
 2. Aivan mahtavia kuvia! :) Leopardi ja karhu ovat kyllä todella vaikuttavia ilmestyksiä, vaikka muhun tekee vaikutuksen kyllä tuo merikotkakin. Hienoa olisi nähdä joskus livenä muutoinkin kuin pienenä täplänä taivaalla ;) Toivottavasti vesikkoveijarit saadaan pelastettua sukupuutolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Leopardi piti kuvata, sanoisinko hieman töhrysen lasin läpi, oli pienet kädet käynneet sitä taputtelemassa =) Silti onnistu kohtuu hyvin. Vesikkoa tosiaa näkee siellä harvoinm joten olin iloinen kun oli kerrankin "liikenteessä" =)

   Poista
 3. Mahtavia kuvia! Ihan kuin jostain eläinoppaasta :) Pitäisi kyllä käydä Korkeasaaressa, koska edellinen visiitti taisi olla joskus 90-luvulla koulun luokkaretkellä ja sentään asustelin useamman vuoden ihan melkein Korkeasaaren naapurissakin enkä siltikään päässyt Mustikkamaata pidemmälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos Paula-Maija <3! Monesti on niin, että kun joku asia on liian lähellä niin ei tule käytyä, kun voi mennä "milloin vain" =D Kun aikaa on viimekäynnistäsi vierähtynyt noinkin paljon, niin siellä on paljon uutta katsottavaa. Nyt vain agendalle vierailu Korkeasaareen =)

   Poista
 4. Kivoja kuvia, Korkeasaari on kiva paikka käydä. Varsinkin sillä veneellä sinne on kiva mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3! Samaa mieltä, että on kiva paika ja varsinkin se merimatka :-)

   Poista