keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sillalla kohti Kailon saarta

Päästyämme Muumimaailmaan johtavalle sillalle, saivat pienet jalat vauhtia entisestään. Muumimaailma sijaitsee Naantalin välittömässä läheisyydessä Kailon saarella.
Saareen johtaa 250-metrinen ponttoonisilta Naantalin vanhastakaupungista. Saari on kaupungin omistuksessa ja on vuokrattu elämyspuisto Muumimaailma Oy:lle. Saari on ulkoilusaari, josta Muumimaailma on valloittanut kaksi kolmasosaa. Talvisin myös Muumimaailman alueella saa liikkua vapaasti.Sillalla oli muutaman metrin välein levähdyspaikkoja, joissa saattoi istukella. Samassa kohdissa oli myös aina portit, joista pääsi laiturin kaiteen toiselle puolelle. Sillan molemmin puolin on paalukiinnitykset veneille. Osa paikoista on vierasvenepaikkoja ja osa kuuluu paikallisille veneilijöille.
Koiria ei alueelle saa tuoda. Ensin tosin luulin, että saa tuoda, mutta niiden ei pidä antaa tehdä tarpeitaan =D.


Mikäs se siellä.... ei kai vaan...


katsotaanpa lähempää... kyllä vaan, se on lokki! Miten se nyt taas osui kuvaan =D.


Tässä paalu ilman lokkia.
Sillalle näkyy (kun katsoo menosuunnassa taaksepäin) Naantalin seurakunnan keskiaikaisen kirkon kellotorni. Korkea kellotorni on 1790-luvulta.


Silta alkaa olla kohta takana ja Muumimaailman liput tervehtivät tulijoita. Haisulin lippu ensimmäisenä.


Tässä tämän kesän (2013) aukioloajat.


Hattivatit toivottavat tervetulleeksi. Arvasikohan Tove Jansson eläessään, millainen menestys Muumeista tulee? Itse pidän heidän elämän asenteesta ja filosofiasta erityisen paljon. Nyt alkaa jo jännittää, ketä sitä tänään tapaakaan =).

2 kommenttia:

  1. Muumit ovat minunkin suosikkejani :) Kivoja kuvia! Olen kerran ollut syksyllä muumimaailmassa, kun se oli jo mennyt kiinni ja aika outoa siellä oli kävellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna <3! Varmasti jännittävää käydä syksyllä tai varsinkin talvella. Olis muuten kuva mennä kuvaamaankin silloin, kaukki näyttää erilaiselta ja uinuuu valjoisen vaipan alla, kuten siinä jaksossa, missä muumipeikko heräsi kesken talviunien =D.

      Poista