sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Matka jatkuu merellä

Jätimme iloisen Inkoon taakse ja suuntasimme kohti seuraavaa paikkaa. Jännitin jälleen paalukiinnityksestä irtautumista, mutta hyvin se meni ja suuntasimme keulan merelle päin.


Hetkenpäästä matkaa tehtyämme tuli nämä laiturit vastaan. Näihin voi hieman isommallakin veneellä parkkeerata =).


Inkoosta löytyy myös yksityisesti omistettu, yleinen kaupallinen satama. Ne edellisten kuvien isot laiturit saattavat liittyä tähän. Satama sijaitsee luonnon kauniilla Fagervikin lahdella. Satama toimii ympäri vuoden, myös siis talvellakin.


Tässä näkyy Inkoon hiilivoimalaitos.


Koska alueella on iso satama, jonne saavutaa isoilla aluksilla, pitää myös lateraaliviittojen olla hieman tavallista isompia. Otetaanpa tähän pieni tietopäläys lateraaliviitoista.


Lateraaliviitat osoittavat nimelliskulkusuuntaan nähden väylän vasenta ja oikeaa reunaa. Nimelliskulkusuuntaan kuljettaessa punainen vasen viitta jätetään vasemmalle ja vihreä oikea viitta oikealle puolelle. Nimelliskulkusuunta on aina tarkistettava kartalta. Keväällä, kun jäät ovat lähteneet, tarkistetaan kaikkien viittojen sijainti ja siirretään siirtyneet viitat oikeille paikoille. Samalla uusitaan vaurioituneita viittoja uusiin.


Matkalla oli ihana yksityiskohta! Näillä tuoleilla voisin minäkin ottaa aurinkoa =).


Tästä mentäisiin Elisaareen. Nyt menimme ohi ja jatkoimme matkaa kohti määränpäätämme joka oli Sommaröstrand.


Merelle on monia merkkejä ja valoja. Tämä merkki tarkoittaa sitä, että ei saa tehdä aaltoja. On siis syytä hiljentää vauhtia, mikäli on tähän saakka tullut haipakkaa.
Merelle (ja vesillä yleensäki) on toinen toistaan ihanampia mökkirantoja. Tämäki laituri on kovin kaunis. Olisiko punainen pieni talo sauna, luultavasti =).
Ajelimme ohi Barosundin. Barosundissa on hyvä kauppa ja siellä on myös pyykinpesu mahdollisuus. Täällä voi myös tankata veneen. Heti Barosundin jälkeen tulee ensimmäinen lossi. Olen postannut jo aikaisemmin Barosundin lossista täällä. Kävin päivittämässä sinne uudet, tämän vuotiset kuvat. Samalla lisäsin muutaman kuvan myös seuraavasta lossista, joka tulee hetkenpäästä, kun jatketaan matkaa kohti Tammisaarta, Skåldön lossi.
Päivä oli kaunis, vaikka tuulta olikin hieman. Me matkasimme kuitenkin hyvin saarten suojassa ja pian määränpäämme jo häämöttikin. Oli aika nausta kannelle ja laitella fendati paikoilleen ja avata köydet valmiiksi. Saavuimme Sommaröstrandiin.


2 kommenttia: